Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kanapių verslas atvedė į teisiamųjų suolą

Publikuota: 2016 vasario 01 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Kanapes auginusio ir laikiusio Švėkšnos seniūnijos gyventojo byla perduota teismui.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, vadovaujant Klaipėdos apygardos prokuratūrai, sėkmingai baigė tirti bylą dėl narkotinių medžiagų – kanapių auginimo ir laikymo.

Praėjusių metų pabaigoje, pareigūnai sulaukė informacijos, kad jiems žinomas jaunas 25 metų vyras sodyboje, esančioje Šilutės r., Švėkšnos mstl., Šiaulių k., augina kanapes.

Pranešimas pasitvirtino. Pareigūnai minėtoje sodyboje aptiko ir paėmė apie 20 kg dar auginamų kanapių ir apie 10 kg jau nuimto ir vartojimui ruošiamo „derliaus“.

Anksčiau už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas teistas ir policijai žinomas vaikinas gan neblogai išmanė „sodininkystės“ verslą. Nors šiltnamis buvo įrengtas tik mėgėjiškai: jame buvo speciali ventiliacija, lempos skleidžiančios šilumą bei kita įranga, kanapių „derlių“ vaikinas nuėmė išties neblogą. Pareigūnai vis dar prisimena, kaip vaikinas kanapes išradingai slėpė bulvių traškučių dėžutėse. Tiesa, dalis kanapių buvo sukištos tiesiog į maišus.

Vaikinui pareikšti įtarimai ir byla perduota teismui įtariant jį padarius nusikalstamas veikas pagal LR BK 259 str. 1 d., (tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.) LR BK 260 str. 3 d. (tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.) ir pagal LR BK 265 str. 1 d. (tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką augino didelį kiekį aguonų, kanapių ar kitų į narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą įtrauktų augalų, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.)

Policija ragina gyventojus nelikti abejingiems daromiems teisės pažeidimams ir apie jiems žinomas panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas pranešti:
Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;
Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu (8 446) 61 952.

Tauragės AVPK inf.

Rašyti komentarą