Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Byla dėl seksualinio išnaudojimo Švėkšnos specialiojo ugdymo centre keliauja į teismą

Publikuota: 2015 lapkričio 26 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.www.sveksnosnaujienos.lt nuotr.

Klaipėdos apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras RuslanasUšinskas surašė kaltinamąjį aktą ir perduoda Klaipėdos apygardos teismui nagrinėti baudžiamąją bylą dėl seksualinio išnaudojimo Švėkšnos „Diemedžio“ ugdymo centre.

Kaltinimai dėl pelnymosi iš nepilnamečių asmenų prostitucijos ir vaiko pardavimo pareikšti keturiems asmenims. Dar keturi kaltinami dėl lytinės aistros tenkinimo su nepilnametėmis už pinigus, taip pat už vaiko pirkimą kitoms seksualinio išnaudojimo formoms, vaiko nugirdymą.

Nukentėjusiomis šioje byloje pripažintos šešios merginos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tuo metu pačios būdamos nepilnametės, kaltinamosios siūlydavo savo bendramokslėms užsidirbti pinigų už žymiai vyresnių vyrų seksualinį tenkinimą.

Įvairiose interneto svetainėse, pažinčių portaluose ir televizijos kanaluose jos Klaipėdos apskrityje ieškodavo vyrų, norinčių patenkinti savo lytinę aistrą už pinigus. Vėliau SMS žinutėse jos klientams nurodydavo vietas, kur šie susitiks su jų nepilnametėmis bendramokslėmis. Už 15 – 60 eurų lytiškai santykiavusios nepilnametės pinigus atiduodavo savo sąvadautojoms. Tačiau uždarbį merginos leido drauge: pirkdavo cigaretes, alkoholį, maisto prekes. Šis „verslas” gyvavo apie trejus metus.

Tokių ikiteisminių tyrimų praktika rodo, kad į teisėsaugos akiratį patenkantys asmenys mano, kad prostitucija yra vienas iš lengviausių būdų užsidirbti pinigų. Nepilnamečiai – itin lengvai pažeidžiama asmenų grupė. Jiems dažnai sunku suprasti nusikalstamos veikos ribas. Taip nutiko ir šiuo atveju”, – teigė Klaipėdos apygardos ONKTS prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Iš keturių dėl pelnymosi iš nepilnamečių asmenų prostitucijos kaltinamų merginų, tik viena savo kaltę pripažino iš dalies, visos kitos teigia, kad bendramokslių niekam nesiūlė ir jokių pinigų negavo, esą merginos jas šmeižia.

Į seksualinio išnaudojimo tinklą įsitraukę vyrai savo kaltę taip pat pripažino ne visi. 30-ies M. K. ir 36-erių M. G. kaltę dėl lytinės aistros tenkinimo su nepilnametėmis už tai duodant pinigų, pripažino iš dalies. O 53-ejų R. F. ir 39-erių A. S. teigia savo lytinės aistros su nepilnametėmis netenkinę.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktais, prostitucija yra neteisėta veikla, tačiau tokiose situacijose, kaip ši, pagal Baudžiamąjį kodeksą atsako tik tie asmenys, kurie į prostitucijos „verslą” įtraukia kitus asmenis ir taip pelnosi patys. Merginoms dėl pelnymosi iš savo bendramokslių gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų, o už jų pardavimą – iki 15 metų. Vyrams, savo lytinę aistrą tenkinusiems su nepilnametėmis, gresia laisvės atėmimo bausmė iki 5 metų, o už vaiko nugirdimą – iki 2 metų.

Seksualinio išnaudojimo Švėkšnos „Diemedžio“ ugdymo centre nusikaltimus tyrė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai kartu su Klaipėdos apygardos ONKTS prokurorais.

www.prokuraturos.lt inf.

Rašyti komentarą