Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vairuotojams (ir ne tik): Šilutės gatvėse vykdomas neviešas patruliavimas

Publikuota: 2015 lapkričio 17 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Tauragės AVPK) pareigūnai pastebi, kad Šilutėje atsiranda vis daugiau žmonių, pažeidinėjančių įstatymus. Reaguodami į susiklosčiusią padėtį, policija neviešo patruliavimo metu Šilutėje įgyvendino įvairias prevencines priemones.

Lapkričio 13-ąją, penktadienį, nuo 19 val. iki 2 val. pareigūnai Šilutėje patruliavo policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtais automobiliais – nustatyta 20 teisės pažeidimų.

Darosi įprasta, kad žmogus, pamatęs policijos pareigūną ar policijos automobilį, pasitempia – neina per gatvę kur papuola, neviršija leistino greičio, nevartoja alkoholio viešoje vietoje ir nedaro kitų teisės pažeidimų, tačiau situacija radikaliai keičiasi, kai asmenys mano, kad jų pažeidimų niekas nepastebės ir jie už tai nebus nubausti. Praėjusio penktadienio patruliavimo pavyzdys tik patvirtina šį faktą. Minėtu laikotarpiu pareigūnai 7 asmenims surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus už tai, kad gatvę kirto ne pėsčiųjų perėja, 8 asmenys įkliuvo už Kelių eismo taisyklių pažeidimus važiuojant automobiliu. Kaip ir buvo tikėtasi, penktadienio vakarą įkliuvo ir viešosios rimties trikdytojai bei asmuo, vartojęs alkoholį viešoje vietoje. 4 triukšmadariams bei vienam vyriškiui už alaus gėrimą viešoje vietoje taip pat surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Neviešo patruliavimo metu pareigūnams įkliuvo ir paieškomas asmuo.

Praėjusį ketvirtadienį pareigūnai taip pat fiksavo Kelių eismo taisyklių pažeidėjus. Vos per kelias valandas įkliuvo 13 asmenų, nepaisiusių Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Jiems taip pat surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Siekiant sumažinti viešosios tvarkos pažeidimų skaičių, Tauragės apskr. VPK pareigūnai nuolatos vykdys neviešus ir viešus patruliavimus Šilutėje. Policija įspėja gyventojus, kad daromi teisės pažeidimai nebus toleruojami ir už juos gyventojams teks atsakyti įstatymų nustatyta tvarka.

Tauragės AVPK inf.

2 skaitytojų komentarai
elina 2015 lapkričio 17d., 15:365.20.118.64

Mieste reikia padaryti daugiau perėjų, kad būtų patogu gyventojams ypač seniems ir neįgaliems. Pvz. Prie Norfos parduotuvės einant iš kvartalo pro šiukšlių konteinerius. Paskaičiavau kad šiuo taku naudojasi 700 šeimų nariai. Bet yra maloniau nubausti negu šioje vietoje nubraižyti perėją .
Labai prašome įrengti perėją būtent šioje vietoje

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 13

Atsakyti

Vairuoju 2015 lapkričio 17d., 22:1578.61.57.214
Yra ta pereja už keliasdešimt metru link turgaus puses paeit tereik ir nebusi keglis-mirtininkas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą