Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: studentės žudikas kalės dvidešimt metų

Publikuota: 2015 lapkričio 16 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį šilutiškiui Valdui Jankauskui, kuris prieš metus žiauriai nužudė ir išniekino studentę Justiną Šikšniūtę. Teismas pasiuntė jauną vyrą į kalėjimą 20 metų, gedintiems tėvams jis turės sumokėti po 50 tūkst. eurų.

J. Šikšniūtė į žudiko pinkles pakliuvo pernai lapkričio 16-ąją įsėdusi į jo automobilį Šilutėje. 24-erių vaikinas socialiniame tinkle skelbėsi galintis pavėžėti į Klaipėdą. Mergina uostamiestyje studijavo viešąjį administravimą ir lemtingą vakarą iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone, kur viešėjo pas močiutę, turėjo grįžti į bendrabutį.

Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad mergina netoli Priekulės buvo išžaginta. Jos kūnas rastas Macikų kaimo laukymėje, Šilutės rajone. Manoma, kad mergina jau buvo be sąmonės, kai žudikas ją automobiliu vežė į priešingą pusę nei yra Klaipėda.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, jog mergina buvo išniekinta ir nužudyta itin žiauriai. J. Šikšniūtė buvo išrengta, sušaldyta, žaginta ir prievartauta, pasmaugta, o jau negyva nutempta į laukymę. Jai ne kartą rankomis ir kojomis mušta galva.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą vos devynias klases baigęs V. Jankauskas iš dalies pripažino savo kaltę, tačiau tikino tenorėjęs šilutiškę apiplėšti, esą studentė pati sutiko su juo santykiauti. Ekspertų surinkti įrodymai liudija ką kita. Išaiškėjus naujoms aplinkybėms V. Jankauskas atsisakė duoti parodymus.

Nors vaikino padaryti nusikaltimai traktuojami kaip sunkūs arba labai sunkūs ir už juos gali grėsti kalėjimas iki gyvos galvos, prokuroras Aurelijus Stanislovaitis anksčiau vykusiuose teismo posėdžiuose įtariamajam prašė skirti 20 metų laisvės atėmimo bausmę. Konstatuojama, kad nors byloje nėra lengvinančių aplinkybių, nėra ir sunkinančių. Įtariamasis nėra recidyvistas, be to, V. Jankauskas parodė, kur paslėpė nužudytosios kūną.

Ruošėsi iš anksto

Manoma, kad teritoriją vaikinas buvo išžvalgęs iš anksto, mat merginos kūnas rastas atokioje vietoje, netoli apleisto namo, dalis kelio jo link yra užtverta lynu ir norint pasiekti vietovę reikia žinoti, kaip važiuoti.

Teisme liudijo netoliese vasarnamį turintis advokatas, kuris lemtingą vakarą matė V. Jankausko automobilį, tačiau jokio pagalbos šauksmo negirdėjo. Sužinojęs apie kraupų įvykį advokatas pats paskambino Klaipėdos komisariato viršininkui.

Liudininku tapo ir V. Jankauskui padėjęs kitos mašinos vairuotojas. Jis sustojo pakelėje pamatęs į griovį nuvažiavusį automobilį. Nieko neįtardamas padėjo nelaimėliui išsikapstyti ir tik vėliau sužinojo, jog mašinoje galėjo būti vežama leisgyvė arba negyva J. Šikšniūtė. V. Jankauskas tuomet vairuotojui aiškino, jog kažkas važiuojant metė į automobilį akmenį, išdaužė stiklą ir šis pasimetęs nulėkė į griovį.

V. Jankauskas gyveno Šilutėje, nuomojamame bute. Pinigų jis užsidirbdavo dėdamas skelbimus, kuriuose siūlydavo paslaugas – apdailos darbus.

J. Šikšniūtė buvo vienturtė dukra. Jos tėvai teismui pateikė prašymą atlyginti neturtinę žalą ir priteisti po 50 tūkstančių eurų. Dukros netekę tėvai teismo posėdžiuose nedalyvavo. Byla nagrinėta už uždarų durų.

15min.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
kur teisybe 2015 lapkričio 16d., 18:5684.15.186.145

Mažai, mažai.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą