Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: Lietuvos žvejai Kuršių mariose galės sugauti daugiau žuvies

Publikuota: 2015 lapkričio 02 Kategorija: Verslas

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuviai ir rusai, turintys pasienyje bendrus vandens telkinius, kartu nagrinėja žvejybos reguliavimo juose klausimus. Praėjusią savaitę Kaliningrade (Rusijos Federacija) įvyko bendros Lietuvos–Rusijos komisijos žuvininkystės klausimams nagrinėti 16-oji sesija.

Lietuvos delegacijai vadovavo Žemės ūkio ministerijos Žuvininkystės departamento Žuvininkystės politikos skyriaus vedėjas Ignas Nauburaitis, Rusijos delegacijai – Rusijos Federalinės žuvininkystės agentūros Mokslo ir mokymo valdybos viršininkas Konstantinas Bandurinas.

Sesijos metu buvo pasikeista mokslinių tyrimų duomenimis apie žuvų išteklių būklę šiuose vandens telkiniuose. Lietuvos ir Rusijos atstovai taip pat pateikė informaciją apie žuvų įveisimą pasienio vandens telkiniuose 2015 metais, žuvų laimikius Kuršių mariose ir Vištyčio ežere.

Nustatyti ir 2016 m. žuvų sugavimo limitai Kuršių mariose. Lietuvos žvejai šiuose vandenyse galės sugauti 480 t karšių, 110 t sterkų (10 tonų daugiau negu 2015 m.) ir 470 t stintų. Kadangi Rusijos Federacijai priklauso 2/3 Kuršių marių akvatorijos, šios šalies žvejai kitais metais galės sugauti 1 100 t karšių, 260 t starkių ir 300 t stintų.

zum.lrv.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
? 2015 lapkričio 2d., 15:3488.119.253.65

Kaip tai dera su amžinom dejonėm, kad žuvies Kuršių mariose mažėja, kad reikia uždrausti verslinę žvejybą ir panašiai…. Tiesiog mėgstam verkšlenti? Ar kas nors daugiau – pavydas, kad vieni gaudo meškere -kiti tinklu :)

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą