Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dziudo: šilutiškių sėkmės ir nesėkmės Latvijoje

Publikuota: 2015 gegužės 18 Kategorija: Sportas

Šilutiškių penketas Rygoje. (R. Lukošiaus nuotr.)Šilutiškių penketas Rygoje. (R. Lukošiaus nuotr.)

Savaitgalį Rygoje vykusiame tarptautiniame dziudo turnyre dalyvavo ir 5 Šilutės klubo „Kumikata“ atstovai. Net keturiems iš jų pavyko užkopti ant nugalėtojų pakylos: iškovotas vienas aukso ir trys sidabro medaliai.

U-10 amžiaus grupėje ėmėsi Pijus Jogminas (svorio kategorija iki 29 kg) ir Mantas Sungaila (per 46 kg). Pijus laimėjo pirmąją kovą, tačiau antrąją pralaimėjo, todėl buvo priverstas pasitraukti iš turnyro. Užtat Mantas sėkmingai pasiekė finalą ir tik lemiamoje dvikovoje nusileidęs sportininkui iš Latvijos pelnė turnyro sidabrą

Kur kas geriau sekėsi vyresniems klubo draugams. Svorio kategorijoje iki 66 kg finale susitiko treniruočių draugai Dominykas Šatkus ir Edvardas Sagalec. Pastarasis buvo pranašesnis ir tapo turnyro čempionu.

Dar vieną sidabro medalį iškovojo Edvardo brolis Ernestas Sagalec. Jis svorio kategorijoje iki 60 kg tik finalinėje dvikovoje nežymiai nusileido sportininkui iš Rusijos ir liko antras.

Šiame turnyre dalyvavo per 800 įvairaus amžiaus dziudo imtynininkų iš Olandijos, Indijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Estijos, Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos.

Parengta pagal R. Lukošiaus inf.

Rašyti komentarą