Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Ichtiandrai” varomi atostogų

Publikuota: 2010 liepos 23 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.Liepos 22 – 26 dienomis Pagėgių pasienio rinktinės saugomame valstybės sienos su Rusijos Federacija ruože vykdomos bendros Lietuvos pasieniečių ir kariuomenės pratybos “Priedanga”.

Pratybų tikslas – tobulinti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) ir Lietuvos kariuomenės karinių vienetų pasirengimą planuoti ir vykdyti valstybės sienos apsaugą, taip pat stiprinti šių institucijų bendradarbiavimą, pranešė kariuomenės Jungtinis štabas.

Per pratybas daugiau nei pusšimtis Alytuje dislokuoto Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono karių kartu su VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiais tobulins atskirų VSAT padalinių ir karinių vienetų sąveiką, gerins įgūdžius ieškant ir nustatant neteisėtus valstybės sienos kirtimo atvejus, vykdys kitas užduotis, kurios numatytos pagalbos teikimo VSAT planuose stiprinant valstybės sienos apsaugą.

Pratyboms vadovauja laikinai einantis Pagėgių rinktinės vado pareigas pulkininkas Rimantas Timinskis. Šiose VSAT rengiamose pratybose kariai dalyvauja su transporto priemonėmis, kovine ekipuote ir ginkluote.

Tai jau antrosios Lietuvos kariuomenės ir VSAT pratybos šiais metais. Balandį Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe vyko operacinio lygmens štabo pratybos “Siena 2010″. Jų metu buvo vertinamas kariuomenės taikos meto pasirengimas planuoti ir vykdyti operacijas teikiant pagalbą VSAT.

Rašyti komentarą