Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nušautas du pasieniečius sužeidęs vyras

Publikuota: 2010 birželio 30 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.Trečiadienio naktį pasienyje su Rusija, pirminiais duomenimis, sulaikomas vyras iš šaunamojo ginklo sužeidė du Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus. Incidento metu ginklu pasipriešinęs vyras buvo nušautas.

Naktį prie Nemuno, Šilutės rajono Paleičių kaimo ribose, VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pastebėjo įtartinų asmenų. Sulaikymo metu vienas jų į pareigūnus, pirminiais duomenimis, pradėjo šaudyti iš pistoleto, teigiama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus pranešime.

Buvo sužeisti du Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai. Vienas VSAT pareigūnas sužeistas į krūtinę, kitas – į koją. Jie nugabenti į ligoninę.

VSAT pareigūnams pasipriešinusį vyrą tarnybiniu pistoletu nušovė sužeistųjų pasieniečių kolega. Pasipriešinusysis prieš tai pasieniečių buvo įspėtas ir žodžiu, ir įspėjamaisiais šūviais į orą. Pirminiais duomenimis, tai – 44-erių Pagėgių savivaldybės gyventojas.

Įvykio, kurį tiria Šilutės prokuratūros pareigūnai, vietoje pasienyje su Rusija yra ten trečiadienio naktį išvykęs VSAT vadas Vainius Butinas, teigiama pranešime.

Lietuva su Rusija iš viso turi 294,4 kilometro ilgio sieną. Trečdalis šios sienos eina Nemunu. Didžiąją dalį sienos su Rusija saugo VSAT Pagėgių rinktinė. Jos saugomas sienos su Rusija ruožas pastaraisiais metais buvo laikomas vienu sudėtingiausių Lietuvos pasienyje dėl nuolatinių bandymų į Lietuvą iš Kaliningrado srities gabenti kontrabandą, ypač tabako gaminių.

Rašyti komentarą