Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mariose pramogautojai įskriejo į Rusijos vandenis

Publikuota: 2010 birželio 28 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Neringos pasieniečiai Kuršių mariose sulaikė šilutiškį ir Klaipėdos rajono gyventoją, kurie Kuršių mariose vandens motociklais pažeidė Lietuvos ir Rusijos sieną, pranešė valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT).

Šeštadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Neringos užkardos pasieniečiai per teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistemą mariose pamatė, kad du vandens motociklai kirto valstybės sieną iš Lietuvos į Rusiją. Į šią apie 2 km nuo Rusnės salos esančią vietą iškart buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris “Boomeranger”.

Per stebėjimo sistemą pasieniečių matomi pramogautojai įplaukė į Rusijos teritoriją, apsisuko ir grįžo atgal. Tik įplaukusius į Lietuvos vandenis juos sulaikė PAR pareigūnai.
Pasieniečiai išsiaiškino, kad vandens motociklą “Yamaha” vairavo 28-erių Šilutės gyventojas, o “Sae-Doo” – 38-erių vyras iš Kalotės.

Pažeidėjus “Boomeranger” įgulos pasieniečiai parlydėjo į Nidos uostą ir pristatė į Neringos užkardą.

Pramogautojai teisinosi, kad vykdami iš Preilos į Mingės kaimą pasiklydo ir sieną kirto netyčia.

Neringos užkardoje dėl neteisėto sienos perėjimo dėl neatsargumo pradėta administracinės bylos teisena. Po apklausos šeštadienį PAR pareigūnai pažeidėjus paleido jiems įteikę šaukimus atvykti į Klaipėdos apylinkės teismą. Jam pasieniečiai perduos surinktą medžiagą, o teismas nagrinės šią bylą. Pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 250 iki 500 litų.

Vandens motociklai saugomi Neringos užkardoje.

Plaukiojimo sezono metu padažnėjus pramoginių laivų išplaukimų į Kuršių marias, VSAT primena, kad Valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ), kuri Kuršių mariose nuo sienos tęsiasi apie 200 metrų, galima būti tik su pasieniečių išduotais vienkartiniais terminuotais leidimais ir asmens dokumentais.

Navigacijos metu VSAZ Kuršių mariose pažymėta ryškiai geltonais plūdurais.

Rašyti komentarą