Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ūkininkas laukia braškių mėgėjų

Publikuota: 2010 birželio 17 Kategorija: Verslas, Žemės ūkis

R. Undžys siūlo žmonėms patiems prisiskinti braškių ir mokėti už jas pigiau. (L. Mockaus nuotr.)R. Undžys siūlo žmonėms patiems prisiskinti braškių ir mokėti už jas pigiau. (L. Mockaus nuotr.)

Romas Undžys vėl kviečia gyventojus atvykti į jo ūkį Degučiuose patiems prisiskinti braškių ir mokėti už jas pigiau.

Prieš gerą savaitę lietuviškų braškių kilogramas Šilutėje kainavo 15 litų, už litrą prekybininkai prašė 7 Lt. Pastarosiomis dienomis šios uogos jau peprus pigesnės – 8 Lt už 1 kg (apie 4 Lt už litrą).

R. Undžys siūlo įsigyti braškių dar pigiau – vos po 2 litus už litrą. Bet reikia atvykti į jo ūkį Degučiuose ir patiems jų prisiskinti.

Degutiškis ūkininkas bene pirmasis Šilutės rajone prieš penketą metų pradėjo taikyti šį uogų pardavimo būdą, kuris, anot jo, žymiai sumažino jam darbo kaštus, nes nebereikia samdyti žmonių braškėms skinti ir gaišti brangaus laiko stovint už prekystalio, o žmonėms tai puiki galimybė įsigyti mėgstamų uogų perpus pigiau nei prekyvietėse.

Šiemet R. Undžys augina įvairių veislių braškių daugiau kaip 5 hektarų plote (pernai turėjo apie 4,5 ha). Pasak ūkininko, dėl ne itin palankių orų jo braškių derlius šiemet šiek tiek vėluoja. Tačiau, jo manymu, derlius neturėtų būti prastesnis už pernykštį (praeitais metais iš hektaro buvo priskinta vidutiniškai apie 7 t uogų). Žinoma, jeigu permainingi šios vasaros orai neiškrės kokios kiaulystės.

Braškių pirkėjų ūkininkas laukia kiekvieną dieną. Tačiau prieš vykstant pas jį reikėtų paskambinti tel.: 8 680 59950, 8 682 56456.