Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės teisėjas elgėsi aplaidžiai

Publikuota: 2010 gegužės 31 Kategorija: Teisėtvarka

Teisėjų garbės teismas pirmadienį priėmė ir paskelbė sprendimą Šilutės rajono apylinkės teismo teisėjo Roberto Povilaičio drausmės byloje.

Sprendime konstatuota, kad teisėjas neatidžiai susipažino su teikimo dėl nuteistajam paskirtos bausmės pakeitimo ir prie jo pridėto Šilalės rajono apylinkės teismo nuosprendžio, priimto prieš du metus, turiniu.

Taip teisėjas padarė pareiginį nusižengimą – neatliko konkrečios teisėjo pareigos tinkamai išanalizuoti pateiktą medžiagą ir pasirengti procesinio sprendimo priėmimui.

Šis teisėjo nusižengimas įvertintas kaip aplaidus elgesys, dėl kurio atsirado ir kitų padarinių: teisėjas nepastebėjo, kad baudžiamojoje byloje jis pripažintas nukentėjusiuoju ir negali nagrinėti teikimo dėl nuteistajam paskirtos bausmės pakeitimo, o nepastebėjęs šios aplinkybės – nepranešė apie tai teismo pirmininkui ir nenusišalino nuo teikimo nagrinėjimo.

Teisėjų garbės teismas, įvertinęs visas reikšmingas drausmės bylos aplinkybes, priėmė sprendimą apsiriboti teisėjo R. Povilaičio drausmės bylos svarstymu. Šis sprendimas per dešimt dienų nuo jo priėmimo gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą