Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žvejai be sienų

Publikuota: 2010 gegužės 24 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

Skirvytės upės farvateriu eina valstybės siena. Bet rusams meškeriotojams į tai nusispjaut. (picasaweb.google.com nuotr.)Skirvytės upės farvateriu eina valstybės siena. Bet rusams meškeriotojams į tai nusispjaut. (picasaweb.google.com nuotr.)

Pagėgių rinktinės pasieniečiai sulaikė du žvejus iš Rusijos, kurie Lietuvos krante nusprendė patykoti gausesnio laimikio, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sekmadienio vakare VSAT Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečiai Skirvytės upėje, Briedžių saloje, pastebėjo du įtartinus asmenis. Šalia plūduriavo guminė valtis su pakabinamu varikliu.

VSAT pareigūnai nedelsdami greitaeigiu kateriu “Texas” nuvyko į salą. Ten buvę asmenys juos pastebėjo ir jau ruošėsi sprukti valtimi. Tačiau pasieniečiai užkirto jiems kelią per valstybės sieną.

Paaiškėjo, kad krantu vaikščiojo du 46 metų žvejai iš Rusijos. Nors iš pradžių abu vyrai aiškino pasieniečiams, jog nusprendė Lietuvos krante išmėginti laimę, nes esą čia plaukioja gausesni žuvų tuntai, tačiau vėliau tikino, kad valstybės sieną pažeidė dėl neatsargumo.

Abu rusus, žvejybos Lietuvoje mėgėjus, pasieniečiai dviem paroms uždarė į areštinę už netyčinį valstybės sienos pažeidimą. Juos ketinama bausti administracine tvarka.

Rašyti komentarą