Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Iš šešėlio: rūkyta mėsa apkarto

Publikuota: 2013 lapkričio 07 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos asociatyvi nuotr.Policijos asociatyvi nuotr.

Šilutėje pričiupti šešėlinės prekybos rūkytos mėsos gaminiais organizatoriai: patikrinimo metu rasta apie 2 tonos parduoti ir rūkyti paruoštų mėsos gaminių. Produkcijai gaminti per kelerius metus vien žaliavos (mėsos ir jos subproduktų) įsigyta už beveik 400 tūkst. litų, praneša Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI).

Prisidengę verslo liudijimais rūkymo paslaugai teikti, šilutiškiai vykdė šešėlinę prekybą rūkytos mėsos produktais. Dėl galimai nusikalstamos veikos Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (toliau – FNTT) Klaipėdos apygardos valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Bendras Klaipėdos AVMI ir FNTT Klaipėdos apygardos valdybos patikrinimas į Šilutėje veikiantį galimai nelegalų mėsos perdirbimo fabrikėlį, kuriame darbavosi vienos šilutiškių šeimos kelios kartos, surengtas tikrinant turimą kelių šaltinių informaciją. Verslas rėmėsi „šeimynine ranga“ – tėvai ir sūnus organizavo žaliavos (mėsos ir jos subproduktų) pirkimą, ruošė gaminius ir juos rūkė. Produkcija prekiavo ir užsakymus tiekti produktus didesniais kiekais priiminėjo vieno iš šeimos narių motina. Šeimos verslui papildomai talkino samdoma darbuotoja.

Gamyba ir prekyba rūkytais mėsos gaminiais vyko Šilutės pakraštyje esančios namų valdos teritorijoje, buvusiame ūkiniame pastate, pritaikytame mėsos perdirbimo cechui ir rūkykloms. Tose pačiose patalpose veikė ir parduotuvė. Patikrinimo metu gamybos ceche, sandėlyje, rūkyklose ir parduotuvėje iš viso rasta apie 2 tonas pardavimui paruoštų rūkytų gaminių ir žaliavos. Atlikus pakartotinį patikrinimą nustatyta, kad neteisėta prekyba buvo vykdoma ir toliau.

„Siekiant nuslėpti tikrąjį veiklos pobūdį ir iš tokios neteisėtos komercinės veiklos gautas pajamas, veikla vykdyta prisidengiant atskirais laikotarpiais įsigyjamais verslo liudijimais žuvies ir mėsos rūkymo paslaugai, tačiau prekyba su šiuo verslo liudijimu negalima. Turimais duomenimis, per kelerius metus šešėlinės prekybos apyvarta galėjo siekti šešiaženklę sumą, nes vien žaliavos, kaip rodo dokumentai, per kelerius metus įsigyta už beveik 400 tūkst. litų. Tokiu būdu, vengiant steigti įmonę ar kitaip tinkamai registruoti veiklą, neapskaitant gautų pajamų ir jų nedeklaruojant, siekta išvengti mokesčių, tarp jų ir pridėtinės vertės mokesčio“, – sakė Klaipėdos AVMI Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė.

Pasak G. Rimkienės, verslo liudijimus įsigiję minėti asmenys mokesčių inspekcijai pateiktose pajamų deklaracijose iš veikos pagal verslo liudijimą yra nurodę tik simbolines sumas: 2011 m. pajamas deklaravo tik vienas iš šeimos narių ir nurodė gavęs 4,4 tūkst. litų pajamų, 2012 m. asmenų pateiktose deklaracijose nurodytos nuo 15 iki 36 tūkst. litų siekiančios pajamos.

Klaipėdos AVMI primena, jog apie pastebėtus mokestinius pažeidimus galima pranešti trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius elektroninę anketą VMI svetainėje arba pasinaudojus programėle išmaniesiems telefonams „Pranešk“, taip pat užėjus į apskrities mokesčių inspekciją bei jos teritorinius padalinius.

Klaipėdos AVMI inf.

3 skaitytojų komentarai
šilutiškė 2013 lapkričio 8d., 09:0578.61.30.28
Ten labai gerai išrūkydavo mėsą ,o ir tvarka buvo gera ,bet matyt kažkam pavydas paėmė (nekalbu apie mokesčius).Kai nusiperki rūkytą iš kitur tuoj per tris dienas šaldytuve apglemėja ,nes ten dauguma išmirkyta chemikaluose ,o čia tikras dūmas būdavo ir mėsa negesdavo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 6

Atsakyti

taip pat silutiskis 2013 lapkričio 8d., 16:2837.17.114.30
na,bet supraskime viena dalyka ,kad gaunant pajamas reikia adekvacius mokescius susimoketi

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 3

Atsakyti

Stasys 2013 lapkričio 12d., 15:285.20.105.0

Matyt kažkam atsibodote, nereikėjo kelti kosminių kainų.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą