Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Alus liejasi laisvai…

Publikuota: 2013 rugpjūčio 09 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Šilutės parduotuvės, kur negalioja įstatymai.

Maisto prekių parduotuvėse Šilutėje nustatyta prekybos alkoholiu pažeidimų. Vienoje jų policijai įkliuvo pardavėja , kuri ne tik draudžiamu laiku pardavinėjo svaigalus, bet ir nelegalias cigaretes.

Žemaičių Naumiesčio gatvėje veikiančioje maisto prekių parduotuvėje pareigūnai apsilankė ankstyvą trečiadienio rytą. Gerokai prieš aštuonias čia jau sukinėjosi keletas vyriškių. Pareigūnai užfiksavo, kaip vienas iš jų priėjo prie kasos su dviem plastikiniais buteliais stipriojo alaus ir lyg niekur nieko sumokėjo.

Pro pareigūnų akis nepraslydo ir tai, kad pardavėja gautų pinigų neįdėjo į kasos aparato stalčių ir pirkėjui nedavė čekio. Ne gana to, pro duris su alumi beišeinąs vyriškis apsisuko ir grįžęs prie kasos paprašė pakelio cigarečių. Patikrinus, paaiškėjo, kad jam parduotų rūkalų pakuotė buvo paženklinta Baltarusijos Respublikos banderole.

Netrukus pareigūnai pas pardavėją aptiko daugiau tokių cigarečių.

Tą patį rytą prieš aštuonias dar du parduotuvėje buvę vyriškiai pareigūnų akivaizdoje taip pat įsigijo po 1 litrą į plastikinius butelius išpilstyto stipriojo alaus. Kaip paaiškėjo, visi trys ankstų rytą alkoholio parduotuvėje nekantriai pageidavę pirkėjai – į miestą iš aplinkinių kaimų atvykę Šilutės rajono gyventojai.

Ketvirtadienį atlikto patikrinimo metu pareigūnai tokių pat prekybos pažeidimų nustatė ir Lauko gatvėje esančioje parduotuvėje – užfiksuoti trys atvejai, kai prekybininkė pirkėjams neteisėtai pardavė alkoholio.

Dėl nustatytų alkoholio prekybos pažeidimų bei neteisėtos prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis Šilutės policijoje pradėtos administracinės teisenos. Atsakyti teks ne tik pardavėjoms, bet ir įmonių savininkams.

Tauragės AVPK inf.

2 skaitytojų komentarai
Šv. Petras. 2013 rugpjūčio 10d., 14:5178.61.211.222
“Draudžiamu laiku pardavinėjo svaigalus, bet ir nelegalias cigaretes”. Ir čia jūs matote nelaimę- nelegalume ir draudžiamame laike? O pats rūkymo ir alkoholio vartojimo faktas jau sveikas ir teisingas? Absurdas.
Teisingai pasakė psichiatras, blaivybės sąjūdžio pirmininkas, biomedicinos mokslų daktaras gerb. Aurelijus Veryga :”kai kur nors nukrenta lėktuvas ir žūsta šimtas žmonių- žiniasklaida rodo kaip tarptautinę nelaimę, o kai pasaulyje KASDIEN 13 000 žmonių MIRŠTA nuo rūkymo sukeltų mirtinų ligų, tai visi tyli ir į tokią statistiką numoja ranka. Sako- o ką, šiaip ar taip visi miršta, kas čia blogo, kad nuo cigarečių.Juk ne amžinai gyvensim. Tada aš atsakau- tai kas tada blogo, kad žūva tose aviakatastrofose? Juk jie irgi nebūtų amžinai gyvenę.”
Štai tokio absurdiško idiotizmo pasaulyje mes gyvename. Ir žiniasklaida tą idiotizmą platina. Orestai, prašyk nors vieną straipsnį apie taip, kaip katastrofiškai prasigėrę Šilutės krašto žmonės ir padaryk tyrimą kokią vien jau socialinę, psichologinę ir kultūrinę žalą mes dėl to patiriame. Nes apie asmeninę sveikatą nekalbu- jau ant delno rezultatai regimi. Yra šimtai mokslinių tyrimų ta tema, kodėl jais kaip analogais nepasinaudoti.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 3

Atsakyti

Joo 2013 rugpjūčio 10d., 15:1888.118.183.35
Mano nuomone tie visokie draudimai tai dėl valdžios gyvenimo paįvairinimo. Jei nedrausi tai valdininkams nebus ką veikti, kyšių negaus, su nepalankiu asmeniu nesusidoros. Juk nėra uždrausta ryte vartoti alchoholį. Kas jo nori visuomet suras pas bobutę ar kur kitur. Valdžia net pašalpas periodiškai moka kad burnelė neišdžiūtų. Ir to alaus bambaliai tik alaus pavadinimą beturi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą