Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kad Rasos (Joninės) neapkarstų

Publikuota: 2013 birželio 21 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Šventinį savaitgalį policija stiprins patruliavimą.

Atsižvelgdami į tai, kad Joninės šiais metais sutampa su ilguoju savaitgaliu, kurio metu, palyginti su įprastomis poilsio dienomis, padaroma gerokai daugiau nusikalstamų veikų ar kitų teisės pažeidimų, šalies policijos pareigūnai stiprins patruliavimą.

Teisėsaugininkai intensyviai prižiūrės viešąją tvarką, rūpinsis eismo saugumu, sieks užkardyti galimus teisės pažeidimus. Stiprinamas viešasis ir neviešasis patruliavimas žmonių susibūrimo, šventinių renginių organizavimo vietose. Policija nebus pakanti neblaiviems, apsvaigusiems ar agresyviai nusiteikusiems žmonėms, principingai reaguos į teisėtvarkos pažeidimus.

Didelį dėmesį policijos pareigūnai sutelks nepilnamečių elgesiui prižiūrėti, kontroliuos, kad asmenims, nesulaukusiems nustatyto amžiaus, nebūtų parduodami, nuperkami ar kitaip perduodami alkoholio ar tabako gaminiai.

Neretai dėl neatsakingo transporto priemonių vairuotojų elgesio įvyksta skaudžių eismo nelaimių, todėl ilgąjį savaitgalį didelis dėmesys bus skiriamas eismo saugumui keliuose, ypač magistraliniuose, užtikrinti. Birželio 21-24 dienomis vairuotojų blaivumas, apsvaigimas nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų bus intensyviai tikrinamas ne tik keliuose, bet ir prie barų, kavinių, visą parą dirbančių prekybos vietų, šventinių renginių, masinių žmonių susibūrimo vietų.

Savaitgalį išvykstantiems iš namų patariama pasirūpinti savo turto saugumu, nepamiršti užrakinti namų durų, įjungti apsaugos priemonių, paprašyti kaimynų, kad prižiūrėtų būstą. Privalu būti atidiems žmonių susibūrimo vietose, saugoti rankines, mobiliuosius telefonus, kitus vertingus daiktus. Pastebėję daromus teisės pažeidimus ar nusikaltimus, nedelsdami praneškite policijos pareigūnams bendruoju pagalbos telefonu 112.

www.policija.lt inf.

Rašyti komentarą