Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Medžioklė su pistoletu gali atsirūgti iki 25 tūkst. litų

Publikuota: 2013 gegužės 29 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

KRAAD nuotr.KRAAD nuotr.

Pirmadienį, gegužės 27 d., Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (toliau – KRAAD) Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Kintų medžioklės klubo plotuose Sakūčių miške (Šilutės r.) sulaikė elnę nušovusį brakonierių.

Apie neteisėtą medžioklę pranešė vietos eigulys. Išgirdęs šūvį jis nuvyko pažiūrėti, kas šaudo, ir pamatė vyriškį, atvažiavusį automobiliu „Jaguar“ ir vaikščiojantį po mišką. Pasikalbėję jie išsiskyrė.

Eigulys, apžiūrėjęs vietą, kurioje vaikščiojo nepažįstamasis, rado nušautą tauriojo elnio patelę. Ji buvo žinoma miškininkui. Anot jo, elnė buvo labai jauki ir arti prisileisdavo žmones.

Ant nušauto gyvūno pastebėtos dvi šautinės žaizdos, padarytos mažo kalibro ginklu.

Šilutės aplinkosaugininkai metė visas savo pajėgas brakonieriui surasti. Jie užblokavo visus išvažiavimo iš miško kelius ir surengė pasalą. Po kiek laiko pareigūnai pastebėjo iš miško išvažiuojantį „Jaguar“ automobilį ir jį sustabdė. Paaiškėjo, kad vairuotojas – klaipėdietis.

Apieškojus automobilį ir vairuotoją, rastas savigynai išduotas pistoletas „Makarov“. Jo dėtuvėje buvo 6 šoviniai. Įtariamasis neigė medžiojęs, tačiau nesugebėjo įtikinamai paaiškinti, ką veikė miške.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai. Įtariamasis buvo sulaikytas, o nušautas gyvūnas skubiai išgabentas į Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą Vilniuje.

Bauda už tokį medžioklės taisyklių pažeidimą gali siekti iki 4 tūkst. litų, gali būti konfiskuotas pistoletas. Gamtai padaryta žala įvertinta 10 500 litų. Jeigu paaiškės, kad elnio patelės būta vaikingos, ieškinys brakonieriui padidės iki 21 tūkst. Lt.

am.lt inf.

Rašyti komentarą