Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Tarptautinėje konferencijoje – apie integruoto sienų valdymo patirtį

Publikuota: 2010 balandžio 13 Kategorija: Pasienyje

Šilutiškis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pavaduotojas Štabo viršininkas Genadijus Kuznecovas Ukrainoje vyksiančios tarptautinės konferencijos dalyvius supažindins su pažangiausia Lietuvos pasieniečių patirtimi integruoto sienų valdymo srityje.

G. Kunzecovas, VSAT nuotr.Konferencija „Integruotas sienų valdymas: pasiekimai ir perspektyvos“ vyks trečiadienį ir ketvirtadienį Kijeve. Ją organizuoja Europos Sąjungos (ES) pasienio paramos Moldovai ir Ukrainai misija, bedradarbiaudama su Ukrainos pasienio tarnyba.

Konferencijos dalyviai – aukšti pasieniečiai iš Bulgarijos, Vengrijos, Latvijos, Lietuvos, Moldovos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Ukrainos, Suomijos ir Estijos, taip pat Europos operatyvaus bendradarbiavimo prie ES valstybių narių išorės sienų valdymo agentūros (FRONTEX) vadovai, ES misijų ir struktūrų vadovai ir atstovai, ekspertai iš Tarptautinės migracijos organizacijos, JAV, Austrijos ir kitų tarptautinių organizacijų bei ES šalių ambasadose dirbantys ryšio karininkai.

Konferencijos tikslas – keistis geriausia patirtimi integruoto sienų valdymo srityje. Joje bus skaitomi pranešimai ir vyks diskusijos apie ES ir kitų šalių pasiekimus.

Renginyje Lietuvos VSAT vado pavaduotojas Štabo viršininkas G. Kuznecovas taip pat skaitys pranešimą ir konferencijos dalyvius supažindins su Lietuvos, kaip naujos Šengeno erdvės narės, patirtimi įgyvendinant integruoto sienų valdymo nuostatas.

Lietuvai rengiantis įsilieti į Šengeno erdvę ES vertintojai teigė, kad šalies sienos apsaugos strategija atitinka ir geriausiąją Šengeno praktiką. Vėliau Lietuvoje taikomą sienos apsaugos valdymo modelį ES ekspertai yra nurodę pavyzdžiu kitoms šalims.

Integruotas sienų valdymas apima sprendimų visumą sienos apsaugos klausimais. Ši veiklos sritis yra glaudžiai susijusi su sienos apsaugos vadyba.

VSAT inf.

Rašyti komentarą