Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškio trenerio pamoka sostinės krepšinio specialistams (video)

Publikuota: 2013 kovo 29 Kategorija: Krepšinis, Sportas

youtube.com stop kadras.youtube.com stop kadras.

Trečiadienio popietę sporto ir sveikatingumo centre „Impuls“ Sostinės krepšinio mokyklos (toliau – SKM) treneriai turėjo puikią progą iš arčiau susipažinti su Lietuvos krepšinio pasaulyje žinomu treneriu Robertu Kuncaičiu, praneša SKM.

Krepšinio specialistas seminare dalinosi savo ilgamete patirtimi krepšinio srityje ir įžvalgomis, kurias padarė viešėdamas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur jis turėjo galimybę tiesiogiai susipažinti su profesionaliu pasaulio krepšininkų ir jų trenerių darbu.

Patirtis, įgyta stažuotės NBA klube Dalaso „Mavericks“ metu, buvusiam bronzinės Lietuvos rinktinės trenerių štabo nariui Kuncaičiui, pasak specialisto, buvo neįkainojama. Visa tai jis vaizdžiai, pasitelkdamas į pagalbą ir SKM trenerius, pateikė seminaro dalyviams.

„Mes visi daug ką žinome ir dabar kilo tokia mintis: galbūt mes kažką ne taip žinome? “ – šiuo pasakymu R. Kuncaitis pradėjo seminarą „Krepšinio įgūdžių formavimo teorija ir praktika“. Anot jo, viešnagė JAV krepšinio pasaulyje padėjo iš naujo susidaryti vaizdą apie krepšinio techniką ir apie tai, kas seniau atrodė ir taip žinoma.

Kalbėdamas apie gynybos pratimus R. Kuncaitis pabrėžė, jog krepšininkai aikštelėje turi mokėti gąsdinti savo priešininkus, todėl krepšinio specialistas paskatino SKM trenerius raginti auklėtinius ir mokyti juos šnekėtis žaidimo metu. Pasak jo, krepšininkai turi gebėti išgąsdinti varžovus ne tik savo judesiu, bet ir mimika. „Yra labai svarbu, kad krepšininkai būtų ir geri aktoriai“, – kalbėjo R. Kuncaitis.

Anot patyrusio krepšinio eksperto, nesvarbu, krepšininkas yra storas ar plonas, aukštas ar žemas, tačiau pratimus visi komandos žaidėjai treniruočių metu turi atlikti vienodu pajėgumu. Tuo jis įsitikino stebėdamas NBA žaidėjų treniruotes, kurios trukdavo net tris valandas.

R. Kuncaitis, kalbėdamas apie žaidėjų mokymą, akcentavo: „Labai svarbu, kada krepšininkas priims sprendimą žaidimo metu“. Pasak jo, žaidėjui reikia reaguoti ne į kamuolio pagavimą, bet į patį kamuolio išleidimo arba perdavimo procesą. Nuo to priklausys, ar žaidimo metu ataka bus atlikta sėkmingai.

Krepšinio specialistas neabejojo: „Žaidėjas gali būti fiziškai silpniausias, bet jis gali sprendimus atlikti geriausiai“. Labai svarbu, jog krepšininkas žaidimo metu sugebėtų greitai nustatyti, kur reikia atlikti veiksmą.

„Kartais žaidėjas yra svarbus tas, kuris gerus sprendimus priima,“ – teigė bronzinės Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys Robertas Kuncaitis ir palinkėjo SKM treneriams turėti tokių auklėtinių.

Po seminaro paklaustas, kaip galvoja, kiek geram krepšininkui reikia talento ir kiek įdėto darbo, R. Kuncaitis nedvejodamas atsakė, kad treneris, kuris tai žinotų, būtų pats geriausias pasaulyje.

Žiūrėti: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hkTrw8w12Bg

SKM inf.

Rašyti komentarą