Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Panemunėje atidaryta neapmuitinamų prekių parduotuvė

Publikuota: 2013 vasario 13 Kategorija: Pasienyje

PKPD nuotr.PKPD nuotr.

Pasienyje su Rusija veikiančiame Panemunės kontrolės punkte pradėjo veikti neapmuitinamų prekių, vadinamoji „duty free“, parduotuvė. Ji skirta apsipirkti išvykstantiesiems iš Lietuvos į Kaliningrado sritį.

Šios neapmuitinamų prekių parduotuvės atidaryme dalyvavo susisiekimo viceministras Vladislav Kondratovič, Pasienio kontrolės punktų direkcijos (PKPD) direktorius Arnoldas Tvaronavičius, VSAT Pagėgių rinktinės vadas Rimantas Timinskas ir kiti svečiai.

Pasak PKPD vadovo A. Tvaronavičiaus, Panemunės neapmuitinamų prekių parduotuvė – jau aštunta Lietuvos kontrolės punktuose. Ateityje planuojama atidaryti dar ne vieną naujai projektuojamą neapmuitinamų prekių parduotuvę.

„Šių parduotuvių veikla naudinga tiek investavusiai į jas Pasienio kontrolės punktų direkcijai, tiek ir mūsų valstybei, – sako A. Tvaronavičius. – Už jų nuomą gaunami dideli nuompinigiai yra užskaitomi kaip biudžetiniai asignavimai, kurių dalį galima investuoti ir esamiems pasienio punktams rekonstruoti, ir naujiems statyti. Investicijos nėra didelės, o grąža tikrai ekonomiškai labai naudinga“.

Neapmuitinamąja prekyba Lietuvos pasienyje besiverčianti bendrovė yra laimėjusi konkursus atidaryti „duty free“ parduotuves Lietuvos pasienyje su Baltarusija veikiančiuose Medininkų ir Lavoriškių punktuose. Panemunės punkte savo veiklą ši bendrovė planuoja vykdyti mažiausiai 10 metų, čia įkurta daugiau kaip 20 naujų darbo vietų.

24 valandas per parą 7 savaitės dienas veikiančios neapmuitinamų prekių parduotuvės jau yra populiarios tarp sieną kertančių keliautojų. Pavyzdžiui, Medininkų ir Lavoriškių pasienio kontrolės punktuose įsikūrusiose tokiose prekybos vietose per metus apsiperka daugiau kaip 350 tūkst. vykstančiųjų į Baltarusiją.

pasienis.lt

Rašyti komentarą