Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rinkimų dėmės – ilgam

Publikuota: 2013 vasario 08 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Baigtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl rinkėjų balsų pirkimo Šilutėje per LR Seimo rinkimus praeitų metų rudenį.

Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise (pagal LR BK 172 str.) ir bylą su kaltinamuoju aktu perdavė nagrinėti Šilutės rajono apylinkės teismui.

Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros, įtarimai veikus bendrininkų grupe, siekiant papirkti rinkėjus, kad jie balsuotų už „Darbo“ partiją bei jos kandidatę (gal Lijaną Jagintavičienę? – red. pastaba) ir už „Tvarka ir teisingumas“ partijos kandidatą Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje Nr. 32 (Kęstą Komskį – red. pastaba), pareikšti 49 m. šilutiškiui A. V. bei 46 m. jo kraštietei N. Ž.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų spalio 10 d. minėtoje rinkimų apygardoje, vykstant išankstiniam balsavimui rinkimuose į LR Seimą, įtariamieji penkiems rinkėjams pažadėjo sumokėti po 15 litų už tai, kad jie balsuotų už nurodytus kandidatus, prieš tai juos apmokę, kaip tai padaryti. Rinkėjai, sutikę balsuoti už pinigus, buvo nuvežti automobiliu į balsavimo vietą – Šilutės r. savivaldybę ir parvežti atgal, tačiau žadėtų pinigų negavo, nes tam sutrukdė netikėtai atsiskaitymo vietoje pasirodę policijos pareigūnai.

Šis ikiteisminis tyrimas buvo baigtas per 8 dienas ir teismui perduotas nagrinėti pagreitinto proceso tvarka, tačiau į teismą atvykus neblaiviai kaltinamajai, teismas bylą grąžino prokuratūrai. Per tą laiką antrasis kaltinamasis pasislėpė, o jį suradus, byla baigta ir šią savaitę perduota nagrinėti teismui.

Kaltinamiesiems gresia viešieji darbais arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Dėl rinkėjų balsų pirkimo minėtoje Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje jau priimti du apkaltinamieji nuosprendžiai, vienas ikiteisminis tyrimas nutrauktas, dar vienas tyrimas tebevyksta.

1 skaitytojų komentaras
TV3 2013 vasario 8d., 14:035.20.109.21

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą