Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

G. Kimbrienė: Šilutės kredito unijai niekas negresia

Publikuota: 2013 sausio 25 Kategorija: Paslaugos, Verslas

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

„Šilutės kredito unija niekaip nesusijusi su Nacionaline kredito unija, nei su KU „Švyturio taupomoji kasa“, todėl ir pastarųjų dviejų žlugimas mūsų veiklai nedaro jokios įtakos,“ – teigia Šilutės kredito unijos valdybos pirmininkė ir administracijos vadovė Genovaitė Kimbrienė.

„Šilutės ETA Žinios“ su G. Kimbriene kalbėjo dieną prieš Lietuvos bankui paskelbiant nuosprendį prieš tai minėtoms dviem kredito unijoms, sustabdant jų veiklos licencijų galiojimą. Aptarėme situaciją, susiklosčiusią finansų rinkoje po praeitų gruodžio 13 d., kai buvo apribota Nacionalinės kredito unijos (toliau – NCK) veikla, ir jos įtaką Šilutės kredito unijai.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Tuomet G. Kimbrienės pasakytus žodžius, kad Šilutės kredito unijai neiškiltų jokių grėsmių net ir tuo atveju, jeigu NCK likimas ištiktų ir kitas pavienes kredito unijas, nepriklausančias Lietuvos centrinės kredito unijos (toliau – LCKU) tinklui (63 kredito unijos), šiandien galima vertinti kaip iš dalies pranašiškus.

Savo įsitikinimą, kad Lietuvos banko nuosprendis toms dviems kredito įstaigoms niekaip nepaveiks Šilutės kredito unijos, G. Kimbrienė pakartojo ir vakar, tai yra šį ketvirtadienį. Išskyrus reputaciją – visų Lietuvos kredito unijų, – kuriai dėl pastarojo meto įvykių, be jokios abejonės, buvo suduotas stiprus smūgis.

„Nepaisant visko, mūsų unijos nariams nėra dėl ko nerimauti. Mes sėkmingai gyvuojame jau daugiau kaip 16 metų ir vis augame, – teigia Šilutės kredito unijos vadovė G. Kimbrienė. – Per tą laiką bankrutavo 10 lietuviškų bankų, o mes, anaiptol, tik stiprėjame. Net ir po praeitų metų gruodžio 13 – tosios, kai Nacionalinę kredito uniją ištiko krizė, ir Lietuvoje kilo šiokia tokia panika, Šilutės kredito uniją paliko tik 10 tikrųjų narių (iš daugiau kaip 7700 – red. pastaba), jie išsinešė apie 0,5 mln. litų indėlių. Tačiau indėliai jau grįžta“.

Anaiptol, papildomuose kredito unijų veiklos suvaržymuose G. Kimbrienė įžvelgia daugiau gero.

„Praėjusiais metais ir šių metų pradžioje Lietuvos banko bei LCKU sprendimais priimti papildomi saugikliai, mano manymu, ne tik pagerins kredito unijų likvidumo bei rizikos valdymo rodiklius, bet ir padidins vartotojų pasitikėjimą kredito unijų rinka, – įsitikinusi G. Kimbrienė, – todėl savo nariams ir klientams galėsime pasiūlyti daugiau paslaugų.“

Šiuo metu Šilutės kredito unija teikia beveik visas bankines paslaugas: tai indėlių priėmimas, paskolų išdavimas, pinigų pervedimai, komunalinių mokesčių apmokėjimas, elektroninė bankininkystė, mokėjimo kortelių „Maestro“ ir „MasterCard“ išdavimas. Visi čia laikomi indėliai yra apdrausi VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“. Draudžiamo įvykio atveju būtų kompensuojama 100 procentų indėlio (kartu su sukauptomis palūkanomis) iki 100 000 eurų sumos (345 280 litų).

Šilutės kredito unija praeitus metus baigė su beveik 450 tūkst. litų pelnu. Jos aktyvuose – daugiau kaip 67 mln. litų. Tikrųjų narių skaičius per metus padidėjo maždaug 500.

„Dirbame saugiai ir stabiliai – ką suplanuojame, tą ir įvykdome, – tvirtino G. Kimbrienė. – Todėl dar kartą sakau, kad visi mūsų unijos nariai gali būti ramūs – Šilutės kredito unijai niekas negresia. Tačiau, jeigu kam nors vis dėlto klausimų, mielai į juos atsakysime“.

Rašyti komentarą