Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Saugokitės telefoninių sukčių!

Publikuota: 2013 sausio 03 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Policija įspėja gyventojus dėl šiuo metu itin suaktyvėjusių telefoninių sukčių.

Pirmosiomis naujųjų metų dienomis, skambindami į laidinius telefonus, sukčiai atkakliai bandė Šilalės ir Šilutės rajonų gyventojų patiklumą, praneša Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Keli šilutiškiai apgaulingų skambučių sulaukė pačią pirmąją metų dieną. Vienas garbaus amžiaus vyras, patikėjęs iš piršto laužta istorija, atidavė sukčiams banko kortelę ir su savimi turėtus 320 litų.

Prieš šventes dar viena šilutiškė, pasikalbėjusi telefonu su nepažįstamaisiais, atidavė jiems 10 tūkstančių litų.

Sausio 2 d., trečiadienį, Šilalės policijoje buvo gauti net penki gyventojų pranešimai apie jiems skambinusius sukčius. Kaip pasakojo gyventojai, policijos pareigūnais prisistatantys asmenys prašo atskleisti elektroninės bankininkystės duomenis, teigdami, kad iš banko sąskaitos neva kažkas savinasi jų pinigus.

Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, nereikalauja perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų. Todėl, kalbant su nepažįstamais telefonu, nereikėtų jiems pasakoti ir apie savo santaupas, atskleisti mokėjimo kortelių PIN kodų, asmens duomenų, adreso.

Telefoniniai sukčiai vis dar sėkmingai taiko ir senesnius pinigų viliojimo būdus: paskambinę prisistato policijos pareigūnais, pasakoja istorijas apie į bėdą patekusius artimuosius ir reikalauja pinigų. Sulaukę tokio skambučio, taip pat neskubėkite vykdyti nurodymų. Pirmiausia susisiekite su savo artimaisiais ir įsitikinkite, kad jiems viskas gerai, o jeigu to negalite padaryti – paskambinkite kitiems giminaičiams arba nueikite pas kaimyną ir papasakokite apie skambutį, paprašykite jų patarimo, kaip tokiu atveju elgtis, tačiau jokiu būdu neatiduokite pinigų nepažįstamiems asmenims, pataria policija.

Kilus įtarimui, kad jums paskambino sukčiai, visada praneškite policijai. Apie sukčiavimo pavojų informuokite savo artimuosius, draugus, kaimynus, išsamiai paaiškinkite apie sukčių veikimo būdus vyresnio amžiaus žmonėms ir vaikams.

TAVPK

1 skaitytojų komentaras
ramute 2013 sausio 3d., 19:135.20.105.26

gavau ir as toki skambuti kaledu diena kai paskabinau i policija man tik pasake nekelk ragelio tada ir supratau kaip dirba musu policija paprasciausia neatsiliepkite i jokius skambucius nuostabiai dirba policija o as visa nakti drebejau kad tik kas neateitu pas mane

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą