Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Boksas: E. Petrausko laukia nauji išbandymai

Publikuota: 2012 lapkričio 18 Kategorija: Kitos sporto šakos, Sportas

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Evaldas Petrauskas rengiasi naujiems iššūkiams. Gruodį vyksiančiame Europos olimpinių vilčių bokso čempionate jis kovos kitoje svorio kategorijoje.

Tokį reginį ne dažnai pamatysi: sprintui rengiasi graikų-romėnų imtynių pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas Mindaugas Ežerskis ir daugiau nei dvidešimčia centimetrų už jį žemesnis Londono olimpinėse žaidynėse bronzą iškovojęs boksininkas Evaldas Petrauskas.

Šįkart pergalę Lietuvos olimpinio sporto centro treniruoklių salėje švenčia mažasis Lietuvos Tysonas. E. Petrauskas jau kurį laiką intensyviai rengiasi gruodžio 9-ąją prasidėsiančiam Europos olimpinių vilčių čempionatui, kuris vyks Kaliningrade. Pirmą kartą rengiamame turnyre jėgas išmėgins 19–22 metų boksininkai.

„Aš nebandysiu ten ropštis iki pat viršaus. Jeigu, žinoma, išeis, kovosiu, bet taip tai tik pasitikrinsiu save, kokia forma, ar atsigavau po olimpiados. Kitais metais jau vyks Europos čempionatas suaugusiųjų iki 33 metų. Tam tikrai reikės ruoštis. Ilgokai pailsėjau, tai tas noras kyla ir kyla dabar. Vis jauti, kad su kiekviena treniruote tavo forma kyla, tai pats noriu, kad ji dar labiau užkiltų negu buvo olimpiadoje“, – sako boksininkas.

Londone bronzą iškovojęs svorio kategorijoje iki 60 kilogramų E. Petrauskas grįžta į sunkesnę – 64 kilogramų – svorio kategoriją, kurioje varžėsi prieš olimpines žaidynes. Tačiau, pasak jaunojo boksininko, ir dabar teks kovoti su per dideliu svoriu.

„Man reikės mesti apie 6 kilogramus visą laiką. Ten priešininkai stipresni ir tvirtesni, tai reikės save dar stipresniu padaryti“, – teigia E. Petrauskas.

„Būna, žinoma, kad kai sportininkai pereina į kitą svorio kategoriją, blogėja rezultatai: ten ir stipresni, ir sunkesni varžovai. Bet aš sakau: jeigu tu geras, tai būsi geras ir kitame svoryje. Čia turėtų viskas gerai būti. Juolab kad yra keturi metai, kad mes vis vien priprasime, išanalizuosime visus varžovus ir tinkamai pasiruošime olimpinėms žaidynėms“, – mano E. Petrausko treneris Vladimiras Bajevas.

Į Europos olimpinių vilčių čempionatą Kaliningrade be Evaldo Petrausko vyks dar keturi Lietuvos jaunieji boksininkai.

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą