Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Skęstantį klaipėdietį išgelbėjo pasieniečiai

Publikuota: 2012 liepos 02 Kategorija: Nelaimės, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Per plauką tragedija nesibaigė poilsiautojo iš Klaipėdos mėginimas pasienyje su Rusija pagauti škvalo nuneštą guminę valtį. Vyrui į pagalbą laiku suskubo Vileikių užkardos pasieniečiai.

Šeštadienį popiet prie Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pareigūnų, patruliavusių pasienyje su Rusija ties Šilutės rajono Tatamiškių kaimu, pribėgo poilsiautojas iš Klaipėdos.

Vyras pranešė, kad netikėtai užklupęs škvalas Leitės ir Nemuno upių santakoje į vandenį nunešė prie kranto paliktą guminę valtį, kuria prieš tai irstėsi poilsiautojai. Pasak uostamiesčio gyventojo, vienas iš jo draugų šoko į vandenį ir mėgino sugauti valtį, tačiau to jam nepavyko padaryti. Susidarė dramatiška situacija – dėl itin stipraus ir gūsingo priešpriešinio vėjo vyras neteko jėgų, jis iš paskutiniųjų kapstėsi vandenyje ir savarankiškai nebegalėjo grįžti į krantą.

Vos išgirdę tokią informaciją VSAT patruliai apie įvykį pranešė Nemune, kurio viduriu eina siena su Rusija, greitaeigiu kateriu patruliavusiems kolegoms. Šie į nurodytą vietą ties Leitės ir Nemuno santaka atskriejo vos po kelių minučių.

Guminę valtį mėginęs pagauti vyras dar laikėsi vandens paviršiuje. Jį sugriebę pasieniečiai įtraukė nelaimėlį į savo katerį ir greitai parplukdė į krantą. Paaiškėjo, kad tai – 35 metų Klaipėdos gyventojas. Nusilpęs vyras tolesnės pasieniečių ir medikų pagalbos atsisakė.

VSAT katerio ekipažas netrukus sėkmingai surado ir šeimininkui grąžino guminę valtį, kurią vėjas ir upės srovė jau buvo nunešusi kelis šimtus metrų.

VSAT inf.

Rašyti komentarą