Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutiškių grupuotės byla – teisme

Publikuota: 2012 birželio 19 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo bei pasikėsinimo sunkiai sutrikdyti sveikatą: šeši 21 – 25 metų šilutiškiai kaltinami 2010 – ųjų sausio gale sumušę 31 metų vyruką iš kitos nusikalstamos grupuotės, praneša Generalinė prokuratūra.

Kaltinamieji, ginkluoti metaliniais strypais bei lazdomis, patykojo nukentėjusiojo prie jo namų ir ne mažiau kartų 10 kartų sudavė jam per rankas ir kojas, peiliu subadė nukentėjusiojo kojas ir sėdmenis.

Paliktas sumuštas kruvinas gulėti, nukentėjusysis mobiliuoju telefonu sugebėjo prisiskambinti draugui, kuris jį nuvežė į ligoninę.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausiami įtariamieji nurodė, jog vyriškį užpuolė ir sumušė keršydami už tai, kad pats nukentėjusysis prieš tai buvo sumušęs du iš jų, tačiau pareigūnai neatmeta galimybės, jog tokiu būdu naujai besiformuojančių Šilutės nusikalstamo pasaulio grupuočių nariai bando tarp savęs konkuruoti, dalindamiesi įtakos zonas.

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, surašęs kaltinamąjį aktą, bylą šią savaitę perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Trys iš kaltinamųjų teismo laukia suimti, kitiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Valstybinės ligonių kasos naudai byloje pareikštas 8253 litų civilinis ieškinys dėl nusikaltimu padarytos materialinės žalos atlyginimo.

Už tai, kad kankinant ar kitaip itin žiauriai žmogui buvo sunkiai sutrikdyta sveikata (LR BK 135 str. 2 d. 6p.), įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 12 metų.

2 skaitytojų komentarai
šilutiškė 2012 birželio 20d., 10:4388.119.138.20
Kas tie ereliai? Visuomenė privalo žinoti kurių piliečių reikia saugotis, negali būti paslapčių. Jie nusipelnė visuomenės pasmerkimo ir to jie bijo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 0

Atsakyti

pensininkas 2012 birželio 21d., 19:302.171.49.75
Kipso vadovaujama visa malalietku gauja… Su Jurgsat, kuris tupi anglijoje pasislepes, priesakyje… :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą