Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Briedas

Publikuota: 2012 birželio 14 Kategorija: Nuo'monės

Tegul atleidžia man kalbininkai ir kiti lietuvių kalbos puoselėtojai, tačiau to reiškinio, kurio liudininku man vakar teko būti, negaliu kitaip pavadinti.

Kalbu apie Šilutės rajono savivaldybės valdžios perversmą, kuris politinės agonijos krečiamos Pozingio koalicijos sumaniai apgalvotomis pastangomis ir suokalbio prieš ją dalyvių (šioje kadencijoje įprasto) žioplumo dėka tik per plauką nevirto visišku demokratijos farsu.

Jau pati neeilinio posėdžio pradžia buvo išskirtinė – per posėdžio dalyvių registraciją kažkodėl sutriko elektroninės balsavimo sistemos darbas. Vėliau gedimai dažnokai kartojosi.

Tačiau visa tai – niekas, palyginus su tuo, kas dėjosi Tarybos posėdžių salėje per Virgilijaus Pozingio nušalinimą nuo mero pareigų.

Pirmi pasižymėjo tuomet dar valdančiosios koalicijos nariai, slapto balsavimo komisijos jiems išduotus balsavimo biuletenius visi kaip vienas demonstratyviai įsikišdami į kišenę…

Skolinga neliko ir slapto balsavimo komisija. Suskaičiavus balsus (balsavime dalyvavo viso labo 16 tarybos narių), komisijos pirmininkas Vytautas Laurinaitis grįžo į salę su vėliau turėjusio įvykti balsavimo protokolu rankose. Tačiau savo klaidą jis suprato tik tuomet, kai jau buvo garsiai perskaitęs dalį teksto…

Todėl komisijai teko dar beveik 10 – čiai minučių užsidaryti Tarybos sekretoriate ir perrašyti protokolą.

Tačiau suokalbininkų nuotykiai, švelniai tariant, tuo nesibaigė – perskaitęs protokolą (šį kartą tikrąjį), V. Laurinaitis pagarsino ir trijų komisijos narių iš Pozingio koalicijos atskirąją nuomonę, kuria ši trijulė pareiškė, jog trys balsavimo biuleteniai yra negaliojantys, mat juose buvo pažeista viena iš balsavimo sąlygų, įtvirtintų visos Tarybos prieš tai patvirtintame balsavimo biuletenio pavyzdyje: „Jeigu žymėjimo ženklo X linijos išeina už apskritimo ribų – balsavimo biuletenis laikomas negaliojančiu“.

Nors tai visiškas briedas (arba kliedas, kliedesys, nesąmonė…), kuris naujai besiformuojančios valdančiosios koalicijos 16 – tuko iš karto buvo atmestas, tačiau jo dėka mes, rinkėjai, dar sykį turėjome progos įsitikinti, kaip mūsų išrinktieji, tai yra žmonės, kuriems patikėjome spręsti visos savivaldybės reikalus, skaito, tiksliau, neskaito dokumentų, kuriuos patys balsuodami tvirtina…

Tačiau ir tai dar ne viskas. Išrinkus į merus Daivą Žebelienę ir eilinį kartą sutrikus elektroninei balsavimo sistemai, Arvydas Jakas staiga pasigedo salėje V. Pozingio patikėtinio, tarybos sekretoriaus Jono Jauniaus. Dar po kelių minučių iš posėdžio „nusiplovė“ Saulius Stankevičius, o paskui jį – ir visas „darbiečių“ žiedas Taryboje, palikdami vargšę Idą Vasiljevienę vieną išgyventi savo nušalinimo nuo administracijos direktoriaus pareigų gėdą…

Štai todėl ir terandu tą vienintelį tinkamą žodį vakarykščiam reiškiniui apibūdinti.

Briedas ir ne kitaip.

Vis tiek be pykčio,
Orestas

9 skaitytojų komentarai
EJ 2012 birželio 15d., 07:4988.119.136.95
Tiesiog nėra ko ir bepridurti…..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 3

Atsakyti

Andrius 2012 birželio 15d., 08:0685.206.11.243
cirkas isvaziavo, klounai pasiliko.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 6

Atsakyti

anonimas 2012 birželio 15d., 08:1778.61.30.28
Pozingiui reikejo uzsirakinti kabinete ir neatiduoti antspaudo ,regaliju ir “igaliojimu” taip jis isliktu prie lovio. Arba jis gali pakartoti 1926 m. perversma konkreciai musu rajone kadangi pas mus nesidislokuoja didesni kariniai daliniai ga lima butu panaudoti savo bendrapartieciu sunkiaja tehnika.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 4

Atsakyti

Joo 2012 birželio 15d., 09:4278.59.63.123
Nieko čia naujo.Nugi čia viskas taip pat kaip kiaulinyke.
Anksčiau nustumtos ir šiek tiek apkūdusios kiaulės kiaulės nužiūrėjo silpnesnę vietą ir nustūmė riebiąsias. Tai čia yra gamtos dėsnis. Tai kad yra rašomi kažkokie tai dokumentai, ir jie prieštarauja gamtos dėsniams, būtent tai yra briedas. Gamta yra aukšenė instancija, ir nors ką žmogus bedarytų, gamta visur ir visuomet išsprendžia problemas pagal savus dėsnius.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 9

Atsakyti

Anevas 2012 birželio 15d., 15:0978.61.237.27
“Briedas”,Orestas straipsnyje gerai, bet ne viską pastebėjo.”X” už apskritimo ribos ,Šilutės dienraštis rašo,kad kryžiukus užbraukti reikėjo,kaip pasuksi balsavimo lapą,vieniem “X”,kitiem ”+”,kas išvis taryboje nieko nesupranta tie aplamai nebalsavo.Beraščiams siūlyčiau,kad rašyt “UŽ” ar “PRIEŠ”,didelėmis raidėmis aiškiai,vis tiek lengviau balsuoti būtu?(kelias klases vistiek baigę,dabar nesuprato ir nebalsavo).Tikrai “Briedas”ar nesąmonė…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 2

Atsakyti

rinkėja 2012 birželio 15d., 17:1778.61.35.108

“mes, rinkėjai, dar sykį turėjome progos įsitikinti, kaip mūsų išrinktieji, tai yra žmonės, kuriems patikėjome spręsti visos savivaldybės reikalus, skaito, tiksliau, neskaito dokumentų..”

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Anevas 2012 birželio 15d., 21:0878.61.237.27

Gerb.rinkėja,aš ir rinkėjas tai kaip Jūs,balsavome ,ką jie veikia?”neskaito dokumentų,ką jiems skaityti? “X “nuo “+”neskiria,jei nenori,viską supranta,tik kvailiais apsimeta,kad laiką temti…O kam nuo to “BRIEDO” geriau?Gerai ,kad toks Orestas,žurnalistas(žurnaliuga),yra,kažką pajudina,snausti neleidžia…

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

rinkėja 2012 birželio 15d., 17:4178.61.35.108
“mes, rinkėjai, dar sykį turėjome progos įsitikinti, kaip mūsų išrinktieji, tai yra žmonės, kuriems patikėjome spręsti visos savivaldybės reikalus, skaito, tiksliau, neskaito dokumentų..”
Su pykčiu pareiškiu, jog ‘išrinktiesiems” mandatus į valdžią suteikė tik mažuma rinkėjų, maždaug 15 tūkst. Šilutės rajono gyventojų.Nors rinkimų teisę turi 41 tūkst. žmonių. Man pikta, kad Šilutės savivaldybės(su 53 tūkst. žmonių) raidos likimą lemia saujelė politikos analfabetų, lyg kraštas nebūtų išugdęs principingų, kompetetingų atstovų… Pikta dėl farso, kuriuo paverčiami rinkimai, o viso to pasekmė – intrigantų briedžių kanopų bildesys ant ir po valdžios kilimais. Šnipštas iš to visada mums, mokesčių mokėtojams.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 5

Atsakyti

Nepartinis 2012 birželio 15d., 19:4378.59.63.123
Akivaizdu kad „rinkėja” taip pat priklauso analfabetams. Koks skirtumas kiek balsuos: 5 penkolika ar 41tūkstantis rinkėjų. Svarbu kas tuose sąrašuose yra. Sekančiuose rinkimuose vėl bus tas pats, bus išrinkti tie patys pozingiai, laužikai, jakai, balčyčiai. „Po stalu” pasidalys postus ir biudžeto pinigus. Rajonui vadovaus ne rinkti deputatai, bet partijos šulai, tampydami už virvutės rinkėjų išrinktus deputatus. Jei rinkėjai būtų bent kiek sąmoningesni, ir reiklesni tuos sąrašus, kuriuose yra žulikų ( bent vienas ),privalėtų išbraukti visam likusiam laikui. Dabar balsuoja, neskaitę sąrašo ir atseit „reitinguoja”. Užtat ir amžinai sėdi taryboje balčyčiai , pozingiai, laužikai, jakai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą