Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mažoji aviacija: Šilutės vydūniečiai skynė laurus respublikinėse varžybose

Publikuota: 2012 gegužės 29 Kategorija: Aviacija, Sportas

Iš kairės: Evaldas, Vytautas, Andrius. (Igno Mikalausko nuotr.)Iš kairės: Evaldas, Vytautas, Andrius. (Igno Mikalausko nuotr.)

Respublikinėse moksleivių radijo bangomis valdomų sklandytuvų varžybose Šeduvos aerodrome (Radviliškio raj.) Šilutės Vydūno gimnazijos komanda – abiturientai Andrius Barzdys, Evaldas Briedis ir antros klasės gimnazistas Vytautas Šarlauskas – iškovojo antrą vietą.

„Diena pasitaikė labai vėjuota, daugelio varžybų dalyvių modeliai tiesiog sulūžo ore arba atsidūrė ant žemės. Bet vydūniečiams sekėsi sutramdyti vėją ir per visus skrydžius (vienuolika turų) nesulaužė savo sklandytuvų, nepatyrė jokių avarijų,“ – Šilutės Vydūno gimnazijos interneto svetainėje įspūdžiais iš varžybų dalijasi vydūniečių aviamodeliuotojų komandos vadovas, mokytojas Ignas Mikalauskas.

Varžybų akimirka.

Varžybų akimirka.

Visi trys šilutiškiai pateko į varžybų finalą, kuriame nusileido tik Vilniaus pirmajai rinktinei, kuri į orą kėlė gamyklinius apie 1200 eurų kainuojančius sklandytuvus.

Mūsiškiai gi varžybose dalyvavo su savo gamybos sklandytuvais, sumeistruotais Vydūno gimnazijoje, padedant mokytojui I. Mikalauskui.

Igno Mikalausko nuotr.

Rašyti komentarą