Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje sulaikytas telefoninis sukčius iš Klaipėdos

Publikuota: 2012 vasario 28 Kategorija: Nusikaltimai, Teisėtvarka

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

Pirmadienį, apie 12.30 val., Šilutės miesto gyventojui telefonu paskambino nepažįstamas asmuo, kuris prisistatė policijos pareigūnu ir paaiškino, kad neva jo dukra partrenkė žmogų, ir yra reikalingi 12 tūkst litų. Pastarasis iš karto suprato, kad tai telefoninis sukčius, tačiau nepasimetė, nedelsiant paskambino policijos pareigūnams ir pranešė apie rezgamą pinigų išviliojimą.

Klaipėdos AVPK Šilutės rajono policijos pareigūnai, pasitelkę operatyvias pajėgas, per valandą sulaikė sukčių klaipėdiškį, kuris atvyko paimti pinigus. Dėl šio fakto Šilutės r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas, artimiausiu laiku nė karto neteistam devyniolikmečiui bus pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo sukčiauti.

Tą dieną policijos pareigūnai sulaukė ir daugiau skambučių iš Šilutės miesto ir rajono gyventojų, kuriems taip pat buvo skambinta tikslu, išvilioti didesnes ar mažesnes sumas pinigų, tačiau jie tuoj pat suprato, kad gali patekti į telefoninių sukčių pinkles.

Policijos pareigūnai dar kartą primena, kad sulaukę tokio skambučio:

Neskubėkite vykdyti skambinusiojo prašymų.

Patys paskambinkite giminaičiui ar artimajam, patekusiam į tariamą bėdą, ir įsitinkinkite, ar tikrai jam reikalinga Jūsų pagalba.

Jeigu tikrai Jūsų artimą ištiko nelaimė, susitikite su juo.

Jeigu Jūsų giminaitis kelionėje, neskubėkite skambinti į ambasadą nurodytu telefono numeriu, pasitikrinkite, ar šis numeris teisingas.

Neperduokite pinigų per tarpininkus.

Neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas.

Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus.

Reikalaukite, kad atvykę pareigūnai parodytų tarnybinį pažymėjimą.

Neatidarykite durų nepažįstamiems žmonėms, kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, agentais ar kitais specialistais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų Jus aplankė.

Jeigu kyla nors mažiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami skambinkite į policiją trumpuoju numeriu 112 arba 02.

Įvykus eismo įvykiui ar padarius nusikaltimą, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo).

“Vakarų ekspresas”

Rašyti komentarą