Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: žmogus gyvena ir mokosi visą gyvenimą

Publikuota: 2012 sausio 11 Kategorija: Be rubrikos

Po susitikimo...(Idilijos Giržadaitės nuotr.)Po susitikimo...(Idilijos Giržadaitės nuotr.)

Neseniai Šilutės pirmojoje gimnazijoje lankėsi buvusi mokinė, KU dėstytoja, socialinių mokslų daktarė Indrė Dobranskytė – Dirgėlienė. Pirmiausia ji pasidžiaugė išgražėjusia mokykla, o vėliau, padedant projekto „Drąsinkime ateitį“ komandai, susitiko su gimnazistais ir prisiminė mokyklines dienas buvusioje Šilutės pirmojoje vidurinėje.

Dėstytoja, pasakodama apie mokyklos gyvenimą, prisiminė buvusius mokytojus. Turbūt svarbiausias iš jų buvo auklėtojas Jonas Vilkys, kuris mokė pramoginių ir tautinių šokių, be to, rengdavo ypatingas klasės valandėles ir įdomias išvykas. Labiausiai mėgo ir geriausiai sekėsi lietuvių kalba, kurios mokė mokytoja, rašytoja ir poetė D. Žibaitienė.

Anot pašnekovės, mokykla jai padovanojo džiaugsmą mokytis, todėl ji visą laiką ir mokėsi. Būdama mokinė aplankė visus Mažosios Lietuvos kampelius, šoko tautinių šokių kolektyve, dainavo merginų ansamblyje, baigė muzikos mokyklą, kur išmoko groti fortepijonu.

Dr. I. Dirgėlienei niekada nerūpėjo vien tik pažymiai, jai kur kas svarbesnis buvo pažinimo džiaugsmas. Kai gimnazistai paklausė, kas yra jos autoritetas, viešnia atsakė, jog tai jos senelė – buvusi tremtinė. Žinoma, ji paminėjo ir mamą (ilgametę Šilutės I vid. m – los direktorę dr. R. Dobranskienę), nes ji – senelės šaknys.

Su šypsena pasakodama apie senelę, priminė, jog niekada negalima skirti griežtos ribos tarp jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių. O kai reikėjo trumpai apibūdinti save, net negalvodama pasakė tris žodžius: Priekulė, Šilutė, Švėkšna. Vėliau dar pridėjo Jadvygą ir Viktoriją. Švėkšna – tai miestas, kur ji užaugo ir subrendo. Kai buvo maža, svajojo dirbti saldainių fabrike, nes tai jai atrodė lyg saldi pasaka. Prisiminė, kad labai mėgo saldainius ir dar būdama visai mažytė vis tipendavo į parduotuvę jų pirkti.

Šiuo metu I. Dirgėlienė dėsto socialinio darbo pagrindus Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultete. Ne iškart ji nusprendė dėstyti šiame fakultete, prieš tai mokėsi Šiaulių pedagoginiame institute, dirbo su mažais vaikais, gavo muzikos ekspertės diplomą.

Docentė renkasi profesiją, o ne miestą, todėl šiuo metu apsistojo Klaipėdoje. Dar ji užsiminė apie naują dalyką Lietuvoje – superviziją, jos profesinį konsultavimą. Supervizija suteikia galimybę pačiam atsakyti į įvairius klausimus. Tai išties naujas dalykas, kuris paskatino visus susimąstyti ir mokytis visą gyvenimą.

Idilija Giržadaitė, Šilutės pirmoji gimnazija

Rašyti komentarą