Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

A. Endzinas: PVM įstatymo pataisos – teigiamos, tačiau esminė idėja liko popieriuje

Publikuota: 2011 lapkričio 10 Kategorija: Verslas

LR Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys šilutiškis Audrius Endzinas teigiamai vertina šiandien Seime priimtas Pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM) įstatymo pataisas, kuriomis įmonėms įtvirtinta galimybė susigrąžinti PVM, jei su jomis neatsiskaitoma per 12 mėnesių. Tačiau parlamentaras tuo pačiu apgailestauja, kad buvo iš esmės pakoreguota pirminė šio įstatymo projekto idėja, informuoja LR Seimo kanceliarija.

Liberalų sąjūdžio frakcija Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas užregistravo ir siūlė svarstyti Seime dar prieš 3 metus. Frakcijos pirminiu siūlymu, vietoj šiandien Seimo priimto 12 mėnesių laikotarpio, kai skola jau gali būti laikoma beviltiška, buvo siūloma nustatyti 3 mėnesių laikotarpį.

„Žinoma, geriau šiandien priimtos įstatymo pataisos nei jokių. Įmonės, kurios susiduria su rimtomis bėdomis dėl atsiskaitymų, bent jau turės galimybę susigrąžinti sumokėtą PVM, tokiu būdu padidinti apyvartinių lėšų dalį. Tačiau manau, kad praleidome puikią progą priimti ambicingesnį sprendimą, kuris leistų iš esmės, o ne „ant popieriaus“ pagerinti sąlygas verslui, kurio, kaip rodo įvykiai tarptautinėse finansų rinkose, dar laukia labai rimti išbandymai“, – teigė A. Endzinas.

1 skaitytojų komentaras
Nesupratau 2011 lapkričio 11d., 10:1288.119.138.11
A.Endzinas kaip visad kažkokį muilą pučia. seimo nariui vertetų reikšti aiškiau savo mintis ir dėstyti ką jis asmeniškai padarė, kad būtų geriau. Dabar jis būdamas įtakingoje valdančiojoje koalicijoje elgiasi tarsi komentatorius: – kas būtų geriau ar blogiau?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą