Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės politikai užsižaidė…

Publikuota: 2011 rugsėjo 21 Kategorija: Nuo'monės

Mūsų išrinktieji vietinės reikšmės deputatai visai pametė galvas, bekaišiodami vienas kitam pagalius į ratus, kad jų politinėje tautosakoje, kuri vos prieš gerą pusmetį plyšo nuo tariamai nuoširdaus susirūpinimo rinkėjų gerove, pastaruoju metu viršų pradeda imti oponentų juodinimas ir vieši pagąsdinimai etikos sargų rykšte.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir Šilutės r. savivaldybės etikos komisija kartu sudėjus iš vietos po saule nepasidalijančių Šilutės politikų vien per pastaruosius du mėnesius sulaukė mažiausiai septynių naujų skundų.

Šį mėnesį tapo ypač karšta: vos prieš savaitę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo Š. Laužiko veiklos tyrimą pagal Sauliaus Stankevičiaus skundą, o vakar, antradienį, ant komisijos stalo jau gulėjo keturių Šilutės tarybos opozicijos narių pasirašytas pranešimas, kad administracijos direktorė Ida Vasiljevienė savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komitetui pateikė sprendimo projektą dėl VšĮ „Pasienio žuvys”, galimai naudingą buvusiam jos darbdaviui Sauliui Stankevičiui, ir pasirašė pinigų pervedimą jam priklausančiai UAB ,,Statybų valdymo sprendimai”.

Tai tie patys kaltinimai, dėl kurių tarybos opozicija jau buvo pareiškusi nepasitikėjimą I. Vasiljeviene ir kuriuos jau spėjo atmesti Šilutės r. savivaldybės etikos komisija.

Tačiau panašu, kad Šilutei vėl teks grįžti prie šio klausimo, mat vyriausieji tarnybinės etikos sargai vakar priėmė saliamonišką sprendimą pavesti mūsų rajono merui Virgilijui Pozingiui įvertinti savivaldybės tarybos nario S. Stankevičiaus ir administracijos direktorės I. Vasiljevienės veiksmų atitiktį viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams.

Ne gana to, vakarykščiame rajono tarybos Ekonomikos ir finansų komitete S. Stankevičius ir vėl nesusilaikė nepagąsdinęs oponentų etikos sargais. Į posėdį pavėlavęs „darbietis“ šį kartą užsipuolė posėdžio pirmininką Algirdą Balčytį. Už tai, kad išsekus posėdžio darbotvarkei šis nesutiko jos papildyti komiteto pirmininko rinkimais.

Per tokį trumpą laiką – per du mėnesius – šiame politiniame žaidime jau spėjo sudalyvauti daugiau kaip pusė visos rajono tarybos, neskaitant neutraliai besistengiančių laikytis vietinės etikos komisijos narių. Likusieji „etiškai“ stebi, kas vyksta šalia jų.

Geriau jau imtų jie visi į rankas kas žagrę, o kas lyrą – juk mūsų pamario krašte tiek daug dar neartų dirvonų…

Be pykčio
Orestas

2 skaitytojų komentarai
Joo 2011 rugsėjo 21d., 19:5778.59.63.123
Orestai, žagrė skirta tau, o politikai dabar stumdosi prie lovio. Kadangi lovys beveik tuščias (rajono biudžetas) tai ir pasistumdymas aršesnis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 4

Atsakyti

stebėtojas 2011 rugsėjo 22d., 09:3178.61.24.50
Po rinkimų žagrės beverti pasidaro visi rinkėjai. Kas bus prie dangaus vartų?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą