Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lovos galvūgaliai: kaip sukurti stilingą ir jaukią miegamojo aplinką

Publikuota: 2023 gruodžio 20 Kategorija: Paslaugos, Reklama

Lovos galvūgaliai: kaip sukurti stilingą ir jaukią miegamojo aplinką?Lovos galvūgaliai: kaip sukurti stilingą ir jaukią miegamojo aplinką?

Miegamasis yra vienas iš kambarių, kuriame praleidžiame daug laiko. Galvojant apie šio kambario įrengimą ir dekorą nereikėtų nieko praleisti pro akis ar palikti atsitiktinumui. Lovos galvūgalis turi funkcinį aspektą – jis suteikia jums atramą, skaitant ar dirbant kompiuteriu lovoje, tačiau taip pat atlieka estetinį vaidmenį ir suteikia jūsų miegamajam papildomo stiliaus akcento. Tad į ką atkreipti dėmesį renkantis galvūgalį?

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Galvūgalio stilius

Išsirinkti tinkamą galvūgalio stilių – nelengva užduotis. Nors tradiciškai galvūgalis buvo naudojamas siekiant izoliuoti lovą nuo sienos šalčio, šiandien jis yra ir dekoratyvus interjero elementas.

Yra 2 pagrindiniai galvūgalių stiliai: klasikiniai ir modernūs.

…….• Klasikiniai galvūgaliai

Stačiakampio formos, šiek tiek užapvalintais kampais, pakankamai aukšti klasikiniai galvūgaliai dera prie visų apdailos stilių.

…….• Modernūs galvūgaliai

Modernios galvūgalio plokštės, kurios paprastai yra gana žemos, rekomenduojamos minimalistinio stiliaus miegamuosiuose. Šiuolaikiniai galvūgaliai gali būti labai funkcionalūs, juose gali būti vietos daiktams laikyti, LED lemputės, USB jungtys ir galvos atlošai.

Daugiau informacijos apie galvūgalius, kaip svarbų interjero akcentą: miegocentras.lt.

Galvūgalio spalva

Galvūgalis visų pirma yra svarbus miegamojo dekoratyvinis elementas, todėl jis turėtų derėti prie bendro interjero. Norint tai pasiekti, reikia laikytis paprasto principo: įsitikinkite, kad miegamajame nenaudojate daugiau nei 3 spalvų – miegamasis turėtų suteikti atpalaiduojantį efektą.

Galvūgalio danga

Pasirenkant apmušalą reikėtų atsižvelgti į miegamojo išplanavimą. Jei galvūgalį veikia saulės spinduliai, rinkitės medžiagas, kurios yra atsparios blukimui, pavyzdžiui, aksomą, medieną ar odos imitaciją.

Jei miegamajame įsirengėte televizorių, patariame įsigyti minkštą galvūgalį. Minkštas galvūgalis bus patogesnis, jei naudosite jį kaip atramą.

Galvūgalio plotis

Jūsų lovos galvūgalio plotis priklauso nuo jūsų kambario dydžio. Paprastai rekomenduojama rinktis iki 10 cm platesnį galvūgalio pagrindą nei lovos pagrindas.

Galvūgalio aukštis

Atminkite 2 dalykus:
…….• Jūsų patogumui lovos galvūgalis turėtų būti bent 35 cm aukštesnis už čiužinį. Taip galėsite patogiai į jį atsiremti. Jis taip pat izoliuos jūsų lovą nuo šaltos, drėgnos sienos;
…….• Estetiniu požiūriu lovos plotis turi būti proporcingas galvūgalio aukščiui. Kuo platesnė lova, tuo aukštesnis turi būti galvūgalis, kad sudarytų harmoningą visumą.

.

.

Užsakymo Nr. 231220

Rašyti komentarą