Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dingusių žmonių paieška – ką daryti ir ko nedaryti?

Publikuota: 2023 gruodžio 18 Kategorija: Paslaugos, Reklama

Dingusių žmonių paieška - ką daryti ir ko nedaryti?Dingusių žmonių paieška - ką daryti ir ko nedaryti?

Kiekvienais metais policija užfiksuoja vis didesnį skaičių dingusių žmonių. Tarp jų yra įvairaus amžiaus, lyties, socialinės ir materialinės padėties žmonių. Apie 30% žmonių randami per pirmąsias 24 valandas. Po 30 dienų paieškų randama iki 90% dingusių žmonių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Nepriklausomai nuo dingimo priežasčių, tokio žmogaus šeima ar artimieji turėtų veikti tikrai greitai, nes tokiais atvejais kiekviena minutė gali būti svarbi. Labai svarbu pranešti policijai ir pasinaudoti detektyvų agentūros paslaugomis, kurių pagalba paieškos metu gali būti itin svarbi. Taip pat verta prisiminti, kokiomis aplinkybėmis dingęs asmuo buvo paskutinį kartą matytas, ir pagalvoti apie galimas tokios situacijos priežastis.

Žmogaus paieška – pirmos valandos yra labai svarbios

Daugumos dingimų atveju tyrimui labai svarbios pirmosios 48 valandos, o kartais ir pirmosios 24 valandos. Tad kodėl policija negali veikti nedelsiant? Kodėl veikia taip lėtai?

Laikui bėgant darosi vis sunkiau atkurti įvykius, rinkti įrodymus, įkalčius ir medžiagą, pvz.: kamerų įrašus, daugeliu atvejų įrašai perrašomi po kelių dienų, DNR pėdsakus, kvapus, pamestus asmeninius daiktus.

Pirmosios dienos yra labai svarbios. Tuo tarpu policija nesiims veiksmų, kol nepraeis 48 valandos nuo dingimo. Galime neabejoti, kad kažkas atsitiko, kad dingusysis turėjo su mumis susitikti, kad jis turėjo būti darbe ar mokykloje ir kad dingimas yra nepaprastai nerimą keliantis ženklas. Policija mumis tiki, tačiau jie turi savo procedūras.

Tai nereiškia, kad mūsų reikalas jiems nėra svarbus, priešingai. Jie tikrai nori mums padėti! Jie tiesiog atlieka kitą veiklą tam tikru metu, o jų žmogiškieji ar materialiniai ištekliai taip pat yra riboti. Juos riboja daugybė procedūrų, susijusių su liudytojų apklausa ar įrodymų rinkimu, taip pat daug administracinių procedūrų.

Kaip galime veikti iš karto?

Dėl ribojančių procedūrų policija negali imtis skubių veiksmų. Skirtingai nei policija, privatus detektyvas gali nedelsiant imtis veiksmų. Kiekviena smulkmena svarbi. Jeigu apie dingusį asmenį pranešate detektyvui – tai gali padaryti ne tik šeimos narys bet ir kiekvienas, turintis svarbios informacijos apie dingimo aplinkybes – svarbu detektyvui suteikti visą informaciją apie dingusi asmenį. Jums nereikia laukti 24 valandų, nėra konkretaus laiko limito paieškai pradėti. Į kiekvieną dingimą detektyvai žiūri individualiai – kuo greičiau gaus informaciją apie dingimą, tuo paieška gali būti efektyvesnė.

.

.

Užsakymo Nr. 231218

Rašyti komentarą