Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Narkotikų pardavėjas ir pirkėjai išgirdo teismo nuosprendį

Publikuota: 2023 gruodžio 05 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vakar Tauragės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo kokainu prekiavęs šilutiškis nuteistas 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausme, o iš jo narkotinę medžiagą įgijusiems jaunuoliams paskirtos 2500 eurų dydžio baudos.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Bylos duomenimis, D. A. savo bute laikė kiek daugiau nei 20 g. narkotinės medžiagos – kokaino, kuri buvo supakuota į folijos lankstinukus. 0,650 g. kokaino, supakuoto į du folijos lankstinukus, jis pardavė už 160 eurų L. B. ir T. V. Pastarieji buvo sulaikyti prekybos centro aikštelėje policijos pareigūnų, kurie automobilio kratos metu surado įsigytą kokainą.

Narkotikus platinęs šilutiškis teisiamojo posėdžio metu savo kaltę pripažino visiškai. Jis paaiškino, kad už 1800 eurų iš nepažįstamo asmens įsigijo 30 folijos lankstinukų su narkotine medžiaga – kokainu, kurią ketino pardavinėti ir taip užsidirbti namo, kurį paveldėjo iš močiutės, remontui.

L. B. ir T. V. taip pat prisipažino dėl narkotinių medžiagų įsigijimo. Vaikinai teismui paaiškino, kad yra draugai nuo vaikystės. Abu dirba užsienyje ir buvo grįžę trumpam į Lietuvą. Susitikę jie planavo vykti į Klaipėdą, tačiau planai pasikeitė, vienam iš draugų pasiūlius įsigyti kokaino. L. B. susisiekė telefonu su D. A. ir automobiliu nuvyko nusipirkti narkotikų. Vaikinai po sėkmingo sandorio dar vyko į parduotuvę nusipirkti alaus, tačiau įeinant į parduotuvę buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Teismas, skirdamas bausmes už narkotinių medžiagų įgijimą kaltais pripažintiems L. B. ir T. V., atsižvelgė, kad jie anksčiau neteisti, dirbantys, jauno amžiaus. Spręsdamas klausimą dėl bausmės skyrimo narkotinę medžiagą platinusiam D. A., teismas atkreipė dėmesį, kad už narkotikų platinimą numatyta tik vienos rūšies bausmė – laisvės atėmimas nuo dviejų iki aštuonerių metų. Visgi teismas, atsižvelgdamas į tai, kad vaikinas nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios pripažino savo kaltę, netrukdė ikiteisminiam tyrimu bei anksčiau nėra teistas už narkotinių medžiagų platinimą, registruotas Užimtumo tarnyboje, bei nenustatyta jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių, nusprendė, jog laisvės atėmimo bausmės skyrimas jaunuoliui prieštarautų teisingumo principui ir būtų neproporcingas padarytam nusikaltimui, todėl skyrė švelnesnę bausmę – laisvės apribojimą. Jo metu jis turės nevartoti psichiką veikiančių medžiagų bei sumokėti 1000 Eur dydžio įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Kadangi visi trys kaltinamieji dėl padarytų nusikalstamų veikų prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi, paskirtos bausmės sumažintos vienu trečdaliu.

Teismas taip pat nusprendė konfiskuoti kaltinamųjų nusikaltimų padarymo priemones – tris mobiliuosius telefonus ir 160 eurų, sumokėtus už narkotikus.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

taurages.teismai.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Anonimas 2023 gruodžio 6d., 02:5284.15.181.122

Morgana su Armonikaite kada teisite. Narkotikų platknimas visoje Lt.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą