Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kas yra indėlių palūkanos?

Publikuota: 2023 lapkričio 28 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Terminuotas indėlis - puiki galimybė saugiai investuoti.Terminuotas indėlis - puiki galimybė saugiai investuoti.

Žmonės, norėdami investuoti ar saugiai laikyti savo santaupas, dažnai ieško sprendimų kaip būtų galima tai padaryti. Vienas iš paprastų ir patogių būdų įdarbinti savo santaupas ir kaupti savo ar vaikų ateičiai yra terminuoti indėliai. Įdomu sužinoti daugiau? Jūsų patogumui, šiame straipsnyje pateiksime pagrindinius aspektus apie terminuotus indėlius bei indėlių palūkanas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kas yra terminuotas indėlis?

Terminuotas indėlis yra puiki galimybė žmonėms saugiai investuoti savo santaupas ir sutaupyti tam tikrą pinigų sumą per konkretų laikotarpį. Lietuvoje toks taupymo sprendimas yra vienas populiariausių, nes tai yra pakankamai saugi, lanksti ir patikima finansinė priemonė.

Įprastai nustatytu laikotarpiu asmuo, padėjęs indėlį – negali papildomai įmokėti įmokų ar bet kada išsiimti pinigų. Terminuotą indėlį galima padėti skirtingose finansinėse institucijose, kurios teikia tokią paslaugą, pavyzdžiui, kredito unijoje ar banke.

Verta paminėti, jog skirtingose finansinėse institucijose skiriasi sąlygos, indėliai skiriasi garantuojamomis palūkanomis bei jų dydžiu. Todėl verta į tai atkreipti dėmesį ir pasirinkti padėti indėlį ten, kur yra teikiamos geriausios sąlygos.

Ką reikia žinoti apie indėlių palūkanas?

Indėlių palūkanas finansų įstaigos moka indėlių savininkams. Kitaip tariant, indėlių palūkanos yra pinigai, kuriuos jums pasirinkta finansų įstaiga sumoka už tai, kad savo pinigus laikote pas juos. Tai vienas iš būdų kaip bankai pritraukia lėšas iš klientų ir tuo pačiu suteikia galimybę jiems užsidirbti iš savo santaupų.

Svarbu žinoti tai, jog palūkanos pradedamos skaičiuoti jau kitą dieną po indėlio padėjimo. Palūkanų dydis ir jų išmokėjimo periodiškumas yra nustatomi dieną, kai indėlis yra padedamas. Jos gali būti išmokamos pasirinktinai – kas mėnesį ar konkretaus termino pabaigoje, pavyzdžiui, po trijų metų. Kiekvienu atveju sąlygos yra panašios, tačiau plačiau apie tai skaitykite tokią paslaugą teikiančios finansinės įstaigos svetainėje.

Jeigu jus domina terminuoti indėliai, verta plačiau pasidomėti apie teikiamas sąlygas ir palyginti skirtingas finansines paslaugas teikiančias įmones. Jeigu nesate tikri ar toks sprendimas jums yra tinkamas, pasikonsultuokite su profesionaliu asmeninių finansų konsultantu, kuris atsižvelgs į jūsų poreikius, finansinę situaciją ir sudarys jums labiausiai tinkančią investavimo strategiją.

.

.

Užsakymo Nr. 231128

Rašyti komentarą