Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ką turėtumėte žinoti apie kačių maisto rūšis ir jų pranašumus?

Publikuota: 2023 lapkričio 24 Kategorija: Paslaugos, Reklama

Ką turėtumėte žinoti apie kačių maisto rūšis ir jų pranašumus?Ką turėtumėte žinoti apie kačių maisto rūšis ir jų pranašumus?

Vienas geriausių būdų išlaikyti kates sveikas ir laimingas – gerai jas maitinti. Katėms reikia visų tinkamų maistinių medžiagų tinkamomis proporcijomis, kad jos augtų, išlaikytų savo kūną, būtų aktyvios, išvengtų ligų ar traumų ir atsigautų nuo jų.

Kadangi sveika mityba yra labai svarbi, naminių gyvūnėlių augintojai turi žinoti, kas yra maistingas kačių maistas. Štai ką reikia žinoti apie kačių mitybą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kaip tinkamai maitinti katę – sausu ar šlapiu maistu?

Tiek drėgnas, tiek sausas kačių maistas turi savo privalumų. Todėl tinkamo produkto pasirinkimas yra individualus reikalas, priklausantis nuo kelių skirtingų veiksnių, tokių kaip augintinio amžius ar sveikata. Rinkdamiesi savo katės meniu, atsiminkite konkrečius jos mitybos poreikius. Gyvūnų ėdalą pirmiausia turėtų sudaryti gyvūniniai produktai. Visi augaliniai priedai jo racione vaidina antraeilį vaidmenį, todėl pirmu ingredientu sąraše visada turėtų būti mėsa. Kuo daugiau jo bus maiste, tuo geriau.

Kaip atrodo subalansuota kačių mityba su sausu maistu

Kokybiškas sausas maistas yra visavertis, maistingas maistas, kurio sudėtis sukurta taip, kad atitiktų tikruosius augintinių poreikius. Jūsų katė ras visas reikalingas maistines medžiagas, tokias kaip taurinas, tokiais kiekiais ir proporcijomis, kurios visiškai atitiks jos poreikius. Vartodami tokį maistą, jums nereikės nerimauti, kad jūsų katės ėdalas nepateiks jai pakankamai vitaminų ir mineralų. Visos šios medžiagos jau yra kokybiškame maiste.

Šlapias maistas – kada ir kokioms katėms jį duoti?

Šlapiame kačių maiste yra daug vandens, apie 80%. Kaip ir granuliuoti gaminiai, jis yra puikus visų maistinių medžiagų šaltinis, įskaitant tauriną, vitaminus ir nesočiąsias riebalų rūgštis, kurios yra svarbios katės sveikatai. Galite pritaikyti drėgną maistą pagal individualius savo katės poreikius arba pasirinkti skonį, kuris sužadins jos apetitą.

Negalima paneigti, kad drėgno maisto skonis ir struktūra daug panašesni į tai, ką laukinė katė valgytų gamtoje. Šiuose maisto produktuose yra daugiau žalios mėsos ir riebalų nei granuliuotame maiste, o tai žymiai pagerina jų skonį ir aromatą. Dėl to ir jų minkštos tekstūros verta duoti įvairaus apetito katėms, taip pat katėms, kovojančioms su dantų ir dantenų ligomis.

.

.

Užsakymo Nr. 231124

Rašyti komentarą