Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaip pasirinkti tinkamus valytuvus savo automobiliui?

Publikuota: 2023 spalio 24 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Kaip pasirinkti tinkamus valytuvus savo automobiliui?Kaip pasirinkti tinkamus valytuvus savo automobiliui?

Atrodo, kad išsirinkti automobilio priekinio stiklo valytuvus nėra problema. Juk kalbame apie nedidelį komponentą, kuris, palyginti su kitomis automobilio dalimis, yra palyginti pigus. Tačiau tai nėra tiesa. Tinkamai išsirinkti naujus priekinio stiklo valytuvus gali būti sudėtinga, ypač jauniems ar nepatyrusiems vairuotojams. Tad kaip tai padaryti taip, kad neišleistumėte beprasmiškai pinigų ir galėtumėte džiaugtis švariu priekiniu mašinos stiklu bet kokiomis sąlygomis?

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kada reikia keisti automobilio priekinio stiklo valytuvus?

Priekinio stiklo valytuvus, kaip pataria ekspertai, reikėtų keisti tada, kai esami valytuvai nebeatlieka savo funkcijos. Turėtume sunerimti dėl kelių susidėvėjimo požymių, pvz:

…….girgždėjimo garsai;
…….purvo tepimas ant priekinio stiklo, netikslus vandens surinkimas, ant stiklo paliekami dryžiai;

Be to, jei mūsų valytuvai paprastai būna veikiami sudėtingų oro sąlygų, verta pagalvoti apie jų keitimą du kartus per metus – prieš rudenį ir po žiemos. Priėmus sprendimą pakeisti valytuvus, verta prisiminti keletą svarbių dalykų.

Automobilio valytuvai – rėminiai, berėmiai ir hibridiniai. Kuriuos pasirinkti?

Standartinis klausimas, su kuriuo susiduriame, yra susijęs su priekinio stiklo valytuvų tipu, kurį turime pasirinkti savo automobiliui.

Renkantis priekinio stiklo valytuvų tipą, turėtumėte atkreipti dėmesį į savo vairavimo stilių ir aplinkos sąlygas, su kuriomis kasdien susiduriame automobilyje.

Jei esate ramūs vairuotojai ir važiuojate optimaliu greičiu, galite rinktis rėminius valytuvus. Jie nėra tokie lankstūs kaip berėmiai valytuvai, tačiau jų stiprumas ir spaudimas į priekinį stiklą tikrai nustebins. Kita vertus, berėmiai valytuvai dar geriau priglunda prie priekinio stiklo, nes neturi rėmo. Dėl to jie važiuojant sumažina oro keliamą triukšmą, kruopščiau valo priekinį stiklą, o važiuojant didesniu greičiu prie jo prisispaudžia didesne jėga.

Taip pat verta nepamiršti oro sąlygų, kuriomis susiduria mūsų automobilis. Kaip žinote – rėmas, kuris yra pirmojo tipo valytuvų pagrindas, yra pagamintas iš metalo (priklausomai nuo jo kokybės, jis gali būti daugiau ar mažiau patvarus). Taigi, jei automobilį paliekame lauke, kur jį veikia lietus, sniegas ir temperatūrų pokyčiai, geriau rinktis valytuvus be rėmo, kurie nepasiduos korozijai.

Taip pat galima rinktis hibridinius valytuvus, kuriuose suderintos anksčiau minėtų tipų savybės. Jų rėmas yra įdėtas į korpusą, todėl jis mažiau matomas. Šio tipo valytuvai yra patvarūs, labai gerai sukimba su priekiniu stiklu ir yra atsparūs išorinėms aplinkos sąlygoms.

.

.

Užsakymo Nr. 231024

Rašyti komentarą