Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vasara artėja į pabaigą – štai kaip jai geriausiai pasiruošti fiziškai ir psichologiškai

Publikuota: 2023 spalio 09 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

unsplash.com.unsplash.com.

Net jei dauguma žmonių nenori to pripažinti, turime pripažinti realybę: deja, anksčiau taip trokštama vasara artėja prie pabaigos. Malonūs vakarai lauke netrukus taps praeitimi, nes naktis ateina daug anksčiau, o dienos temperatūra taip pat pastebimai nukrito. Gaivios vasaros gėlės išbluko, kadaise nuostabiai žalia žolė daug kur tapo sausa. Lėtai, bet užtikrintai maudymosi kostiumėliai, sandalai ir kepurės nuo saulės grįžta į spintos užkulisius.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Net ir mūsų meniu rodo vykstančius pokyčius. Šviežios uogos išnyko, o namuose skintų pomidorų ir cukinijų derliaus metas taip pat eina į pabaigą. Kai kurie žmonės jau nekantriai laukia artėjančio rudens ir negali sulaukti, kada vėl galės jaukiai įsitaisyti ant sofos.

Mėgstantys likti namuose laukia, kada galės skaityti, pramogauti žaisdami kazino internetu žaidimus arba patogiai ant sofos gerti arbatą. Tuo tarpu kitiems su vasara atsisveikinti daug sunkiau. Todėl surinkome keletą patarimų, kaip geriausiai pasiruošti rudeniui ir žiemai.

Pasinaudokite paskutinėmis galimybėmis

Šiek tiek lengviau susitaikyti su mintimi, kad vasara netrukus baigsis, tiesiog pasinaudojus paskutinėmis dienomis. Tai reiškia, kad reikia maudytis ežere tol, kol leidžia orai, kepti su draugais kepsnius, sportuoti lauke ir vakare sėdėti balkone. Paslaptis – iš tiesų sąmoningai mėgautis visa veikla, kuri per pastarąsias savaites ir mėnesius mums buvo savaime suprantama. Taip tiesiogine prasme sugersite brangias akimirkas ir galėsite jomis remtis dar ilgai. Praleidžiate kokybišką laiką su šeima ir draugais, o tai yra neįkainojama, be to, darote kažką gero savo sveikatai. Kiekvienas saulės spindulys ir kiekvienas deguonies įkvėpimas yra aukso vertės kūnui ir sielai.

Įkraukite baterijas ir sustiprinkite gynybą

Tačiau mūsų gerovė neturėtų nukentėti dėl to, kad spalio mėnuo jau visai čia pat. Todėl turėtume pasitikti rudenį išskėstomis rankomis ir kuo geriau jį išnaudoti. Tai apima ir galvojimą apie save bei palepinimą tuo, kas naudinga sielai. Tai gali būti kelionė į parduotuvę ir naujo pereinamajam laikotarpiui skirto drabužio įsigijimas, tingi diena lovoje, sveikatingumo procedūra ar bet kas, ko reikalauja jūsų pačių poreikiai.

Rudens mėnesiai taip pat yra puikus metas labiau į vidų nukreiptai veiklai. Galbūt lankyti jogos užsiėmimus, medituoti ar užsiimti psichologijos tema? Net ir fiziškai pokyčiai neišvengiamai bus juntami. Mat patirtis rodo, kad orų kaita, pereinanti į šaltesnes dienas ir daugiau lietaus, reiškia ir didesnį krūvį imuninei sistemai.

Šaltas ir drėgnas klimatas gali mus lengvai užklupti ir atnešti įvairių erzinančių peršalimo ligų. Todėl dar svarbiau tinkamai apsisaugoti ir susikurti veiksmingą apsauginį skydą. Tai, be kita ko, apima sveiką mitybą, pakankamą fizinį aktyvumą ir daug laiko praleidimą gryname ore.

Laikinai sugrąžinti vasarą

Tiems, kurie per daug ilgisi šiltųjų mėnesių, yra daugybė būdų į juos sugrįžti nuo spalio iki kovo. Kai kuriems padeda peržvelgti paskutinių atostogų nuotraukas ir prisiminti jas. Kiti leisis į trumpą kelionę į artimiausią terminį SPA centrą ar poilsio baseiną, kuris žada linksmybes vandenyje ir bikinių temperatūrą.

Apsilankymas soliariume – gera išeitis visiems saulės garbintojams, norintiems šiek tiek pasigražinti tarpuose tarp saulės vonių. Kita vertus, tiems, kurie trokšta tikro karščio, tikriausiai geriausia būtų apsilankyti saunoje. Jei visų šių priemonių nepakanka, visada galite pagalvoti apie savaitės atostogas pietuose. Pavyzdžiui, Kanarų salose arba Azorų salose net ir žiemos įkarštyje rasite malonią vasaros pradžios temperatūrą. Skrydžius galima užsisakyti ištisus metus, o apgyvendinimas šiuo ne sezono metu yra netgi ypač pigus.

Sudarykite puikius planus šaltesniems mėnesiams

Vis dėlto vasaros pabaiga yra pusiau bloga, kai supranti, kokių teigiamų aspektų suteikia ruduo ir žiema. Juk kiekvienas metų laikas yra ypatingas ir suteikia laukiamos įvairovės, todėl turėtume juos vertinti kur kas labiau. Kai vėl atvėsta ir lapai pradeda keisti spalvą, pavyzdžiui, ilgi pasivaikščiojimai yra labai smagus užsiėmimas. Namuose laukiame jaukių valandų prie žvakių šviesos arba vėl įkaitiname orkaitę.

Ilgalaikiai maisto gaminimo seansai, serialų maratonai, žaidimų vakarai su mylimaisiais – visiems šiems dalykams automatiškai atsiranda daugiau laiko, jei vis tiek nieko nepraleidžiame už durų. Dabar taip pat yra daug laiko tokiai veiklai kaip didžioji švara, rūsio ar palėpės tvarkymas, taip pat bet kokiam popierizmui, kuris buvo paliktas gulėti. Galbūt ką nors namuose reikia atnaujinti arba galite atsidėti kokiam nors “pasidaryk pats” projektui.

Jei esate sporto entuziastas, galite tiesiog pereiti į sporto salę ar baseiną, o ir šiaip patalpose esančių pomėgių yra daugiau nei pakankamai. Svarbiausia – neužpildyti viso laisvo laiko palyginti nemaloniais darbais, o jau dabar planuoti puikias išvykas ir užsiėmimus. Tokiu būdu jau dabar yra priežastis laukti rudens ir žiemos, o liūdesio dėl pasibaigusios vasaros bus kur kas mažiau.

Jau laukiu kitos vasaros

Jei visi šie pasiūlymai vis dar nepadeda įveikti žiemos slogučio, belieka tik pradėti mintimis laukti kitos vasaros. Galbūt padės išsiblaškyti sportas ir siekti kitos vasaros figūros. Arba studijuoti kelionių žurnalus ar naršyti po atostogų portalų ankstyvosios rezervacijos pasiūlymus internete ir likusį laiką skirti detaliam maršruto planavimui. Tačiau vėliausiai pavasarį nuotaika vis tiek turėtų vėl pasikeisti, kai saulė mus prikelia iš žiemos miego.

.

.

Užsakymo Nr. 231009

Rašyti komentarą