Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Trečiadienį visų eismo dalyvių lauks specialūs reidai

Publikuota: 2023 rugsėjo 18 Kategorija: Teisėtvarka

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Europos kelių policijos tinklas ROADPOL nuo 2016 metų vieną iš rugsėjo dienų Europoje skelbia Europos diena be žuvusiųjų keliuose. Šiais metais tokia diena – šis trečiadienis, rugsėjo 20-oji. Būtent šią dieną šalies keliuose vyks įvairios prevencinės priemonės, pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kiekvieno žmogaus netektis eismo įvykyje šeimai ir visuomenei yra labai skausmingas praradimas. Europos transporto saugos tarybos (ETSC) duomenimis, 2022 metais 1 mln. Europos gyventojų teko 46 mirtys keliuose. Lietuvoje pernai eismo įvykiuose iš viso žuvo 120 žmonių, šiemet iki rugsėjo 18 dienos jau – 107. Tai yra 31 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Nors daugybė institucijų kartu su visuomene vieningai siekia kilnaus tikslo – nė vienos aukos keliuose, keičia požiūrį į eismo saugą, gyvybę, tačiau šių metų situacija verčia sunerimti.

Europos dieną be žuvusiųjų keliuose (rugsėjo 20-ąją, trečiadienį) pasitikime su nauju pasiryžimu. Kasdien, dalyvaudami viešajame eisme, ir kaip vairuotojai, ir kaip pėstieji ar keleiviai, priminkime sau ir kitiems, kad kelyje beveik viskas priklauso nuo mūsų pačių atsakingumo, dėmesio ir sąmoningumo.

Rugsėjo 16–22 dienomis Europoje vyksta socialinė iniciatyva Saugaus eismo dienos (angl. ROADPOL Safety Days), kurias inicijavo Europos kelių policijos tinklas ROADPOL. Šių dienų pagrindinis tikslas – kiekvieno eismo dalyvio atsakingas elgesys kelyje ir pastangos siekiant išvengti beprasmių žūčių. Lietuvos kelių policijos pareigūnai visoje šalyje vykdo įvairias prevencines priemones.

lkpt.policija.lrv.lt inf.

Rašyti komentarą