Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasieniečiams vėl teko gelbėti „Raketa“ plaukusius poilsiautojus

Publikuota: 2023 rugpjūčio 16 Kategorija: Pasienyje

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Pagėgių pasieniečiai suteikė techninę pagalbą Nemunu plaukusio keleivinio laivo „Raketa“ komandai ir į krantą iškėlė beveik pusšimtį jo keleivių.

Šeštadienio vidurdienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Plaškių pasienio užkardos pareigūnai per techninės kontrolės stebėjimo sistemą užfiksavo, kad laivas „Raketa“, plaukęs Nemunu iš Kauno į Nidą, ties Lazdėnų kaimu (Pagėgių sav. ) netikėtai sustojo upės farvateryje ir išmetė inkarą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Plaškių užkardos pasienio sargybai, vykdančiai tarnybą Nemune su kateriu, buvo duotas nurodymas nedelsiant nuvykti iki sustojusio laivo ir išsiaiškinti priežastį. „Raketą“ pasiekusius pasieniečius kapitonas informavo, kad sugedo jo laivo variklis ir paprašė pagalbos evakuojant į krantą 47 keleivius.

„Raketos“ keleiviams iškelti į krantą Plaškių užkardos pasieniečiai pasitelkė gretimos Bardinų pasienio užkardos sargybą su tarnybiniu kateriu.

Maždaug per dvi valandas visi į Nidą keliavę poilsiautojai sėkmingai buvo perkelti iš „Raketos“ į krantą ir sulaipinti į atvykusį keleivinį autobusą.

Dar po pusvalandžio laivas „Raketa“, lydimas Plaškių pasienio užkardos sargybos su tarnybiniu kateriu, pajudėjo Nemunu žemyn, VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Vileikių pasienio užkardos saugomo ruožo link.

Plaškių pasienio užkardos pasieniečiai saugo Nemunu einančią valstybės sieną su Rusija.

VSAT inf.

Pasieniečiams teko gelbėti „Raketa“ plaukusius poilsiautojus

Rašyti komentarą