Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Už narkotinių medžiagų laikymą ir platinimą – 5 100 eurų bauda

Publikuota: 2023 birželio 15 Kategorija: Teisėtvarka

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Tauragės apylinkės teismas (Šilutės rūmai) nuosprendžiu nuteisė E. S., neteisėtai savo žinioje laikiusį narkotinę medžiagą – kanapes, kurias jis neteisėtai platino, ir paskyrė vyrui 5100 Eur baudą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Teismas nustatė, kad E. S. iki šių metų sausio 14 dienos savo automobilio „BMW“ durelių dėtuvėje, po to bute bei kuprinėje, kurią minėtu automobiliu atsivežė į Šilutės m., laikė ne mažiau kaip 3 g narkotinės medžiagos – kanapių (antžeminių dalių). Sausio 14 d. Šilutės m. vyras automobilyje „BMW“ pagamino vieną tabako ir kanapių mišinio rankų darbo cigaretę ir neatlygintinai perdavė ją vartoti kartu su juo buvusiems trims asmenims, o likusias kanapes dalį laikė automobilyje esančioje kuprinėje, kol sausio 15 d. šias narkotines medžiagas surado ir paėmė policijos pareigūnai.

Kaltinamasis dėl jam pareikšto kaltinimo prisipažino ir paaiškino, kad kanapes jis nusipirko 2022 m. gruodžio mėnesio pabaigoje Vilniuje iš nepažįstamo žmogaus. Jas laikė bute, kuriame gyvena, o sausio 14 d. atvažiavęs į Šilutę pas tėvus, atsivežė jas su savimi. Kartu atsivežė elektronines svarstykles, smulkintuvą, popierėlius cigaretėms gaminti. Susitikęs su draugais, susuko vieną cigaretę, kurią rūkė pats ir davė parūkyti prašiusiems draugams. Dėl padaryto nusikaltimo nuoširdžiai gailisi, savo elgesį vertina neigiamai, tvirtina pasimokęs ir narkotikų nebevartoja, dirba, taupo pinigus nuosavam būstui įsigyti, ketina kurti šeimą.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, atliekant sutrumpintą įrodymų tyrimą, ir įvertinęs byloje surinktus įrodymus, liudytojų parodymus, padarė išvadą, kad E. S. kaltė dėl jam inkriminuoto nusikaltimo – neteisėto narkotinių medžiagų laikymo ir platinimo – yra visiškai įrodyta.

Teismas nustatė, kad vyro atsakomybę lengvina tai, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi, jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatė.

Skirdamas bausmę, teismas įvertino tai, kad E. S., būdamas neteistas, baustas administracine tvarka, dirbantis, padarė tyčinį sunkų nusikaltimą, susijusį su disponavimu narkotinėmis medžiagos.

Teismas, atsižvelgęs į nusikaltimo pavojingumo laipsnį, kaltės formą, rūšį, motyvus ir tikslus, kaltininko iš esmės teigiamą asmenybę, į tai, kad jis neteistas, po šio nusikaltimo padarymo naujų nusikalstamų veikų nepadarė, o padarė tik vieną administracinį nusižengimą, susijusį su Kelių eismo taisyklių pažeidimu, turi nuolatines pajamas, buvusių darboviečių vadovų charakterizuojamas itin teigiamai ir atsižvelgęs į kitas aplinkybes, skyrė jam švelnesnę nei įstatymo numatyta bausmę – 7650 Eur baudą, kuri sumažinta vienu trečdaliu. Baudos sumokėjimui, teismas nustatė vienerių metų ir 6 mėnesių terminą.

Šį nuosprendį per 20 dienų nuo jo paskelbimo galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Tauragės apylinkės teismo inf.

Rašyti komentarą