Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ryškėja į Vilkyčius atvykstančių Europos autokroso čempionato dalyvių paveikslo kontūrai

Publikuota: 2023 birželio 08 Kategorija: Kitos sporto šakos, Sportas

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Jau šį savaitgalį, birželio 10-11 dienomis, Šilutės rajone esantis nedidelis Vilkyčių miestelis taps visos Lietuvos automobilių sporto sostine. Čia įvyks trečiasis Europos automobilių kroso čempionato etapas. Artimiausiomis dienomis į Vilkyčių automobilių sporto kompleksą pradės plūsti komandos, kurios užsiregistravo šioms lenktynėms, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Šiais metais Europos automobilių kroso čempionate dalyviai varžosi trijose bagių klasėse – „Junior Buggy“, „Buggy 1600“ ir „SuperBuggy“. Visos šios klasės šiais metais pasižymi visai solidžiais dalyvių skaičiais. „Junior Buggy“ įskaitoje išvysime vienuolika dalyvių iš keturių užsienio šalių. Įdomu tai, kad ši klasė savo sudėtyje turi merginų.

Čia startuos net keturios damos – trys čekės ir viena vokietė. Būtent viena iš merginų, čekė Eliška Plna praėjusiame etape Bauskėje iškovojo trečiąją vietą. Favoritais šioje klasėje galima laikyti taip pat ant podiumo Latvijoje žengusius bei atitinkamai pirmą ir antrą vietas pasidalijusius Arnošt Florian iš Čekijos bei Malone Feuillade iš Prancūzijos.

Bene labiausiai laukiami bus „Buggy 1600“ klasės važiavimai. Čia pasirodys net 26 dalyviai, kurių gretose – ir trys lietuviai. Europos autokroso grandams pirštinę mes Saulius Žunda, Kęstutis Krakys ir Tomas Skrodenis. Jei ne nesėkmė Bauskėje, prie šios trijulės būtų prisijungęs ir Tomas Zavarskis, tačiau Vilkyčiuose jis bus jau tik žiūrovas. Šioje klasėje varžysis net dešimties skirtingų šalių atstovai, tad veiksmo čia bus nuo pirmųjų chronometruojamų važiavimų iki pat finalo. Šioje klasėje taip pat lenktyniaus ir dvi merginos – prancūzė Magali Charbonnier ir olandė Samantha Breederland.

Praėjusiame etape Bauskėje šioje klasėje dominavo austras Remo Kobras. Antras buvo prancūzas Damien Crepeau, o trečias – čekas Jakub Novotny.

„SuperBuggy“ kategorija yra pati galingiausia ir čia varikliai riaumos dar garsiau. Joje registruota penkiolika dalyvių iš penkių šalių. Šios kategorijos favoritais galima įvardyti Bauskėje ant prizininkų podiumo lipusį trejetuką – nugalėtoją iš Prancūzijos Vincent Mercier, antrą vietą užėmusį čeką Petr Nikodem ir trečioje vietoje finišavusį latvį Erviną Grencį.

Kartu su Europos automobilių kroso čempionato varžybomis čia vyks ir papildomos, Nacionalinių klasių lenktynės. Jose, jei susirinks reikiamas dalyvių skaičius, sportininkai kovos ir dėl piniginių prizų. Kol kas gana solidžiai atrodo dalyvių sąrašas jungtinėje 1600-2000 klasėje. Joje pateikta vienuolika paraiškų. „SuperCars“ klasėje užsiregistravo penki dalyviai. Kol kas noro lenktyniauti nepareiškė tik šiemet debiutavusios 3000 RWD klasės atstovai.

Pranešimas žiniasklaidai

Rašyti komentarą