Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vokelis kūdikiams: ar tikrai žinote visus jo privalumus?

Publikuota: 2023 gegužės 19 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Vokelis kūdikiams: ar tikrai žinote visus jo privalumus?Vokelis kūdikiams: ar tikrai žinote visus jo privalumus?

Vokeliai kūdikiams – kūdikystės kasdienybės dalis, todėl šį daiktą galima rasti dažnuose namuose, kuriuose auga mažylis. Vokeliai išties labai naudingi, jie padeda užtikrinti kūdikio saugumą ir svarbiausia – suteikia mažyliui ramybę ir garantuoja gera nakties miegą. Vis dėlto norint mėgautis vokelio privalumais, reikia tinkamai jį pasirinkti. O kaip tai padaryti?

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Vokelių kūdikiams privalumai patvirtinti tyrimais

Kai kuriems tėvams neretai kyla klausimų dėl vokelio naudojimo, tačiau tai jau yra įrodyta daugybe mokslinių tyrimų, kurie atskleidė, kad tinkamai naudojant vokelį, jis gali turėti teigiamą poveikį kūdikio miegui ir jo saugumui.

Labai svarbus tyrimų atradimas – vokelio naudojimas gali sumažinti staigios kūdikio mirties sindromo riziką. Teigiama, kad šio sindromo rizika yra susijusi su daugybe veiksnių, tačiau kai kuriuos iš jų nesunku pašalinti, pasirinkus tinkamą būdą, pavyzdžiui, pakeitus miego padėtį ir tinkamai sukūrus miego aplinką. Nurodoma, kad būtent vokelio naudojimas gali net keliasdešimt procentų sumažinti šią riziką. Kitas tyrimas, kurį atliko Amerikos pediatrų akademijos nariai, parodė, kad kūdikiai, kurie buvo užmigdyti vokelyje, miegojo ilgiau ir giliau, o tai yra labai svarbu jų vystymuisi ir gerai sveikatai. Dar vienas tyrimas, atliktas Australijos vaikų ligoninėje, atskleidė, kad vokelis padeda sumažinti peršalimo tikimybę – mažyliai būna saugiai įvynioti, įsukti ir jiems judant ar muistantis neatsiranda perpūtimo tikimybė.

Todėl, atsižvelgiant į tyrimų duomenis, galima teigti, kad vokelio naudojimas yra saugi ir naudinga praktika, padedanti užtikrinti kūdikio saugumą ir gerą miego kokybę. Tačiau kaip ir su bet kokia kita kūdikio priežiūros priemone, vokelio naudojimo taisyklių ir rekomendacijų turi būti griežtai laikomasi. Be to, nors daugybė tyrimų ir patvirtina, kad tinkamai pasirinktas ir naudojamas vokelis gali turėti teigiamą poveikį kūdikio saugumui ir miegui, tačiau jis tėra laikinas sprendimas ir neturėtų tapti nuolatiniu (ilgalaikiu) įpročiu.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis vokelius kūdikiams?

Jeigu jau apsisprendėte, kad norite įsigyti vokelį kūdikiams, tai reikėtų žinoti ne vien jo privalumus, bet ir kitus veiksnius, padedančius lengviau išsirinkti. Pirmiausia, vokelis turi būti tinkamo dydžio ir formos, kad kūdikis jame gulėtų komfortiškai, kad jo judesiai nebūtų stipriai suvaržyti. Antra, vokelis turi būti pagamintas iš kokybiškos, higieniškos medžiagos, kuri yra lengvai valoma ir prižiūrima. Be to, iš natūralių medžiagų pasiūtas vokelis nedirgins jautrios mažylio odos ir nesukels alerginių reakcijų. O svarbiausia – atkreipti dėmesį į kūdikio poreikius ir laikytis saugumo reikalavimų. Kaip jau buvo minėta, tik tinkamai pasirinktas ir naudojamas vokelis gali padėti užtikrinti kūdikio saugumą ir miego kokybę.

Svarbiausias klausimas – kur kūdikio vokelį pirkti?

Žinoti, kad vokelis kūdikiams – geras, naudingas ir vertingas pasirinkimas dar nepakanka. Reikia žinoti ir kur tokį vokelį pirkti, kad jis būtų kokybiškas, saugus, tinkamas mažyliui. Vaikiškų prekių rinka nėra maža, tačiau atsakingumo renkantis reikia nemažai.
Jei norite kokybiško, ilgaamžiško ir gražaus vokelio kūdikiui, apsilankykite vaikiškų prekių parduotuvėje Smelinukas. Ką čia rasite?

• Iš labai aukštos kokybės medžiagų siuvamus vokelius. Pavyzdžiui, vienų vokelių sudėtis – medvilnė ir poliesteris arba medvilnė ir švelni velveto medžiaga, o kiti vokeliai yra pasiūti iš kelių sluoksnių: spalvotos medvilnės, antialerginio užpildo ir vaflinės medvilnės arba minkšto, pliušinio, šilto išimamo vidinio sluoksnio ir vandeniui atsparaus išorinio sluoksnio. Tokia sudėtis leidžia vokelį naudoti bet kokiomis oro sąlygomis.
• Vokelius su saugiais užpildais. Vieni vokeliai užpildyti poliesteriu, o kiti pripildyti kvėpuojančia ir antialergine medžiaga, suteikiančia mažyliui ypatingos šilumos.
• Įvairaus dizaino vokelius: puošnius, ryškius, margus ir dailintus įvairiausiais ornamentais, raštais, piešiniais arba vienspalvius, neįmantraus dizaino. Kai kurių vokelių viršuje įsiūtos žavios ausytės – toks modelis patinka mėgstantiems išsiskirti.
• Funkcionalius vokelius: užsegamus užtrauktuku. Jų visą viršutinę dalį galima lengvai atsegti – tai itin reikalinga šiltesnėmis dienomis. O apatinė vokelio dalis gali būti naudojama kaip patogus paklotas.

Taigi vokelis kūdikiams padeda užtikrinti gerą miego kokybę, suteikia jaukumo ir leidžia išvengti nereikalingo streso. Be to, jie – labai populiari dovanų naujagimiams idėja, nes yra ne tik naudingi, bet ir praktiški. Jei pirksite vokelį parduotuvėje „Smėlinukas“ galėsite ne tik rinktis iš įvairių spalvų ir formų, bet ir derinti prie savo, kūdikio ar jo tėvelių skonio..

.

.

Užsakymo Nr. 230519

Rašyti komentarą