Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kontrabandines cigaretes slėpė mašinų bakuose ir padangose

Publikuota: 2011 liepos 13 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Raigardo kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė dviejų automobilių „Volkswagen Passat“ vairuotojas – šilutiškę ir klaipėdietę. Jos iš Baltarusijos mašinų slėptuvėse į Lietuvą gabeno kontrabandinius rūkalus.

Antradienio vakare Raigardo kontrolės punkte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Varėnos rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai, pasikvietę muitininkus, pakartotinai patikrino iš Baltarusijos vienas paskui kitą grįžtančius automobilius „Volkswagen Passat“. Vieną jų vairavo 22 metų šilutiškė, kitą – 30 metų Klaipėdos gyventoja.

Išsamaus patikrinimo metu paaiškėjo, kad šilutiškė automobilio slėptuvėje kuro bake bei padangose gabena 24 pakelius cigarečių „NZ Gold“, 160 pakelių „Queen Elite“ ir 1550 pakelių „Queen Cham“.

VSAT nuotr.Klaipėdietės vairuojamo automobilio kuro bake ir padangose taip pat buvo slepiamos cigaretės: 33 pakeliai „Queen Elite“, 10 pakelių „Winston Blue“ ir 1781 pakelis „Queen Charm“.

Iš viso abi moterys 1990 m. laidos „pasatais“ į Lietuvą bandė įvežti 3558 pakelius cigarečių su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl kontrabandos joms VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas. Šilutiškei ir klaipėdietei gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilių konfiskavimas.

Po apklausos Druskininkų užkardoje vairuotojos buvo paleistos. Tačiau jų automobiliai ir cigaretės buvo palikti saugoti Druskininkų užkardoje.

VSAT inf.

1 skaitytojų komentaras
. 2011 liepos 13d., 16:1781.7.78.91

gyvenimas priverte
vis geriau nei prostitucija

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą