Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rusų pasieniečiai nubaudė sieną pažeidusius šilutiškius

Publikuota: 2011 liepos 08 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Du šilutiškiai Kuršių mariose kateriu įplaukė į Rusijos teritoriją ir buvo sulaikyti šios šalies pareigūnų.

Vėlyvą antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės (toliau – PAR) Neringos užkardos pasieniečiai per radiolokacinę sistemą Kuršių mariose pastebėjo plaukiantį objektą. Jis Lietuvos vandenimis judėjo sienos su Rusija link.

23 val. šis įtartinas objektas kirto sieną. Apie tai Neringos pasieniečiai nedelsiant informavo mariose budėjusio PAR laivo „Madeleine“ įgulą bei Rusijos pasienio tarnybą.

Po poros valandų VSAT pareigūnai gavo iš Rusijos pasieniečių informacijos, kad Kuršių mariose, ties Kaliningrado srities Ribačio gyvenviete, buvo sulaikytas kateris ir du juo plaukę vyrai – 45 ir 51 metų šilutiškiai. Jie teigė, kad sutemus nebesiorientavo vietovėje ir pasiklydo.

Už netyčinį valstybės sienos pažeidimą Rusijos pasieniečiai lietuvius nubaudė 2 000 rublių (apie 170 litų) bauda.

Trečiadienį apie 21 val. Kuršių mariose Rusijos pasienio tarnybos pareigūnai kolegoms iš Lietuvos VSAT perdavė abu pažeidėjus ir jų katerį. Šilutiškiai buvo atplukdyti rusų laivu ir perkelti į VSAT greitaeigį katerį „Boomeranger“. Jis vyrus atplukdė į Nidos uostą, ten buvo atplukdytas ir šilutiškių kateris.

Sienos pažeidėjus Lietuvos pasieniečiai dar nuvežė į PAR Neringos užkardą ir iš jų paėmė rašytinius paaiškinimus. Apie 22 val. šilutiškius VSAT pareigūnai paleido. Jiems grąžintas ir kateris.

VSAT inf.

Rašyti komentarą