Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Muitinės tarpininko atsakomybės

Publikuota: 2023 kovo 27 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Muitinės tarpininko atsakomybės.Muitinės tarpininko atsakomybės.

Dėl prekių importo ir eksporto sudėtingumo daugelis įmonių pasitelkia muitinės tarpininkus kaip savo įmonės agentus ar atstovus muitinės reikalams. Muitinės tarpininkai įformina importuojamų prekių siuntas, parengia eksporto siuntų dokumentus, rūpinasi muitais ir mokesčiais.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Muitinės tarpininkai ima tarpininkavimo mokestį, kuris dažniausiai nustatomas procentais nuo įvežamos siuntos vertės. Importuotojas ir muitinės tarpininkas gali susitarti dėl nustatyto tarifo ar mokesčio, atsižvelgdami į muitinės įrašų sudėtingumą, muitinės įrašų dažnumą ir nurodytą importuojamų prekių vertę.

Dauguma importuotojų naudojasi muitinės tarpininko ar konsultanto paslaugomis, kurie siūlo kai kurias arba visas toliau nurodytas paslaugas:

Muitinis vertinimas;
Tarifinis klasifikavimas;
Muitinės įforminimas;
Automatinis muitinės formalumų atlikimas per vyriausybės inicijuotas programas;
Tarptautinės prekybos konsultavimo ir palengvinimo paslaugos;
Krovinių valdymo ir konsolidavimo paslaugos;
Importo ir eksporto pirkimas – užsakymų valdymas;
Regioninis ir nacionalinis sandėliavimas;
Nerezidentų importo paslaugos;
Nutarties prašymai importuojančios šalies vyriausybei.

Muitinės apskaitos dokumentų rengimas paprastai reikalauja specialių žinių tokiose srityse kaip tarifų klasifikavimas, mokesčiai ir kitos taisyklės. Dauguma muitinės tarpininkų turi duomenų bazę, kurioje suvedami visi reikalingi duomenys. Kadangi duomenys yra internete, bet kokie tarifų pakeitimai ar specialios instrukcijos gali būti greitai pasiekiamos, užtikrinant tikslios informacijos naudojimą.

Muitinės tarpininkai yra pagrindinis žinių ir įgūdžių šaltinis, padedantis importuotojams sukurti tinkamas prekybos duomenų teikimo sistemas ir procedūras. Daugelis šalių turi sistemas, kuriose tarpininkai yra elektroniniu būdu susieti su muitine per automatizuotas muitinės sistemas. Tai leidžia elektroniniu būdu pervesti apskaitos dokumentus ir mokėjimus bei labai pagreitina siuntų įforminimą.

Muitinės tarpininkas gali padėti importuotojui įvairiose sudėtingose srityse, tokiose kaip tarifų klasifikavimas, muitinis vertinimas, apeliacijos ir ginčų sprendimas, pinigų grąžinimas, mokesčių grąžinimas ir atleidimas nuo muitų, pardavimo ir akcizo mokesčių ir muitų mokėjimas, skundai dėl arešto, buvusių muitinės apskaitos dokumentų (įrašų) peržiūros ir antidempingo bei kompensaciniai klausimai.

Ieškote savo verslui muitinės tarpininko? Daugiau detalesnės informacijos galite sužinoti čia: Adrem.lt.

.

.

Užsakymo Nr. 230327

Rašyti komentarą