Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kiek laiko vaikui galima praleisti prie televizoriaus?

Publikuota: 2023 kovo 27 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

Kiek laiko vaikui galima praleisti prie televizoriaus?Kiek laiko vaikui galima praleisti prie televizoriaus?

Gal esate iš tėvų, kurie neriboja savo vaikų laiko, leidžiamo prie televizoriaus ekrano, o galbūt griežtai tai kontroliuojate? Tiek vienu, tiek kitu atveju verta žinoti, kiek laiko rekomenduojama daugiausia praleisti vaikams prie televizoriaus, atsižvelgiant į vaikų amžių.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Iki 3 metų

Kai kur galite rasti informacijos, jog iki dvejų metukų vaikams ekranų visai negalima. Nemažai yra nuomonių, jog ši riba turėtų siekti trejus metus. Tad jaunesniems kaip 3 metų vaikams televizoriaus žiūrėti visai nereikėtų. Žinoma, to išvengti gali būti sudėtinga, mat patys tėvai kartais žiūri TV laidas, filmus, bet verta vaiką sudominti žaisliukais, knygelėmis ar kitomis priemonėmis, kurios atitrauktų jo įdėmų žvilgsnį nuo ekrano.

Vyresni kaip 3 metų

Vaikučiams nuo 3 iki maždaug 5 metų televizoriaus žiūrėjimą svarbu riboti. Prie ekrano praleidžiamas laikas neturėtų viršyti 30 minučių per parą su pertrauka. Vyresni vaikučiai prie televizoriaus gali praleisti šiek tiek daugiau laiko – apie 40 minučių, darant pertraukas. Mokyklinio amžiaus vaikai prie televizoriaus ekrano gali praleisti apie valandą per dieną. Ypač svarbu tai sekti maždaug iki devynerių metukų, mat iki to laiko vis dar vystosi itin reikšmingos vaiko akių funkcijos.

Net ir tada, kai leidžiama valanda, svarbu maždaug kas 15–20 minučių daryti pertraukas. Štai šiame kontekste gali pasiteisinti daugelio nemėgstamos reklamos. Bet būtent jos yra puiki paskata atsitraukti nuo ekrano, pavaikštinėti po namus, nukreipti žvilgsnį kitur.

Ne mažiau svarbus ir vaiko atstumas nuo ekrano – jis turėtų būti ne mažesnis kaip pustrečio metro.

Taip pat prioritetą teikite kokybišką vaizdą demonstruojantiems televizoriams. Platų spektrą rasite šioje nuorodoje – įvertinkite savo poreikius ir įsigykite puikų naują televizorių namams.

.

.

Užsakymo Nr. 230327

Rašyti komentarą