Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gero vadovo paieškos – iššūkių kupinas procesas

Publikuota: 2022 lapkričio 28 Kategorija: Paslaugos, Reklama, Verslas

emplonet.lt.emplonet.lt.

Tikriausiai jau ne kartą teko girdėti, kad aukščiausio lygio vadovų paieška bei atranka yra sudėtingas procesas, reikalaujantis pakankamai daug laiko ir specifinių žinių. Deja, tai yra tiesa ir paneigti šio fakto praktiškai nėra įmanoma. Vis dėlto dauguma įmonių jau žino „paslaptį“, ženkliai palengvinančią visus aukščiausio lygmens vadovų paieškos bei atrankos procesus. Ta paslaptis – tai bendradarbiavimas su personalo paieškos bei atrankos agentūra, kurios specialistai praktiškai visus rūpesčius, susijusius su personalo atranka, perima „ant savo pečių“.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Kas lemia aukščiausio lygio vadovų paieškos bei atrankos sudėtingumą?

Aukščiausio lygio vadovas yra specialistas, kurio patirtis, žinios, įgūdžiai ir asmeninės savybės leidžia „vesti“ įmonę į sėkmę, įveikiant visas pasitaikančias kliūtis, prognozuojant „ėjimus“ į priekį, valdant rizikas bei įkvepiant kolektyvą bendrų tikslų siekimui. Vadovas yra tas asmuo, kuris ne tik reprezentuoja įmonę, bet ir formuoja organizacinę kultūrą, kuri didele dalimi prisideda prie darbuotojų pasitenkinimo darbu, jų motyvacijos dirbti ir pan. Geras vadovas visada sieks, kad jo komanda būtų lojali, įsitraukusi į įmonės veiklas, o atmosfera darbe būtų gera. Skaitant tai, tikriausiai kirba mintis, kad vadovas turėtų būti tobulas specialistas. Ir tai beveik tiesa, o tai reiškia, kad tokio lygio specialistų geidžia visos įmonės, jie yra vertinami esamose darbovietėse, todėl dažniausiai neturi poreikio keisti darbo vietos ir pan. Visa tai ir daugybė kitų niuansų aukščiausio lygio vadovų paieškos bei atrankos procesą daro sudėtingą.

Itin svarbu žinoti, kokio vadovo ieškote

Vadovams yra keliami ženkliai didesni reikalavimai, nes iš jų tikimasi, kad įmonė, kuriai vadovauti jie bus paskirti, veiks sėkmingai bei pasieks norimų rezultatų. Pažymėtina, kad tokių rezultatų gali pasiekti skirtingomis profesinėmis bei asmeninėmis savybėmis pasižymintys specialistai, todėl prieš pradedant vadovų paieškas, būtina išgryninti, kokiomis žiniomis, asmeninėmis savybėmis, įgūdžiais, vertybėmis pasižyminčio vadovo ieškote konkrečiai Jūs. Produktyvaus susitikimo su personalo paieškos bei atrankos agentūros specialistais metu šis klausimas bus detaliai išanalizuojamas ir pateikiama prognozė apie tai, kiek preliminariai gali trukti tokio specialisto paieška bei atranka.

Aukščiausio lygio vadovai dažniausiai yra pasyvūs darbo paieškose

Kaip jau buvo minėta, aukščiausio lygio vadovai retai yra suinteresuoti naujo darbo paieška, o tai juos daro labai pasyviais kandidatais, kuriuos tikrai sunku pritraukti. Vis dėlto gyvenime retai būna padėčių be jokių išeičių. Šis atvejis yra lygiai toks pats: pasyvių kandidatų pritraukimas yra sunkesnė, laikui imlesnė užduotis, reikalaujanti patirties, atkaklumo, diplomatiškumo ir ribų paisymo, tačiau ją įvykdyti tikrai įmanoma pasyvius kandidatus „medžiojant“, o tam puikiai tinka „galvų medžioklės metodas“.

Kaip žinoti, ar pritraukti kandidatai yra tinkami darbo pozicijai užimti?

Įvertinti, ar pritraukti aukščiausio lygio specialistai yra tinkamiausi kandidatai siūlomai darbo pozicijai užimti, galima kandidatus testuojant. Konkrečiai į vadovaujančias pareigas kandidatuojantys specialistai yra vertinami, panaudojant standartizuotus, konkrečiai vadovaujančioms pareigoms specializuotus psichologinius testus, kurie atskleidžia labai daug informacijos apie kandidatų savybes (atsparumo stresui lygis, gebėjimas priimti sprendimus, krizių valdymo gebėjimai, komandinio darbo ypatumai, gebėjimas mokytis ir prisitaikyti, ir t. t.).

Pažymėtina, kad kandidatai taip pat yra vertinami ir atsižvelgiant į praktinių užduočių, kurias deleguoja būsimas darbdavys, atlikimo rezultatus. Personalo paieškos bei atrankos specialistas, dirbęs su Jūsų projektu, pateiks Jums visą reikalingiausią informaciją, susijusią su kandidatais:
rasite čia viską apie jų stipriąsias ir silpnąsias savybes, lūkesčius, vertybes ir pan.

.

.

Užsakymo Nr. 221128

Rašyti komentarą