Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kiekvienas galime priimti gamtą tausojančius sprendimus

Publikuota: 2022 rugsėjo 28 Kategorija: Paslaugos, Verslas

Gamta – mūsų visų namai. Tad turime rūpintis ja. Geriausia tai, kad rūpintis gamta yra taip paprasta, kad kiekvienas iš mūsų tai galime padaryti. Be to, daugumą būdų puikiai galima pritaikyti kasdien. Tad pats metas susipažinti su būdais bei priemonėmis, kurie leis puoselėti gamtą.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Saulės elektrinės įsirengimas yra vienas iš daugybės būdų, kaip galima puoselėti gamtą. Tad kaip šis įrenginys prisideda prie aplinkos puoselėjimo? Viskas labai paprasta – sumontavus šį prietaisą, elektra bus gaminama visiškai nepakenkiant gamtai. Daugiau apie šio pasirinkimo privalumus galite skaityti čia.

Kuo daugiau vaikščiokite pėsčiomis ar važinėkite dviračiu – taip skamba dar vienas, labai paprastas, tačiau tuo pat metu ir labai reikšmingas patarimas, norintiems puoselėti gamtą. Nors kelionės automobiliu skamba labai viliojančiai ir gundančiai, tačiau kiekviena jų tikrai nedaro teigiamo poveikio gamtai: net ir keliasdešimt minučių trunkančios kelionės metu į aplinką patenka nemažai teršalų.

Rinkitės gaminius iš perdirbto plastiko – taip irgi prisidėsite prie gamtos saugojimo. Juo labiau kad šiandien gaminių, išgautų iš perdirbto plastiko, pasirinkimas vis didėja – nuo stilingų pirkinių maišelių iki šampūnų perdirbto plastiko pakuotėse.

Keiskite savo įpročius – tai padarius, taip pat bus galima prisidėti prie mažesnio gamtos teršimo. Vienas svarbiausių įpročių, kurį turėtumėte išsiugdyti, siekdami padaryti mažiau žalos gamtai, yra sprendimas pirkti didesnė pakuotėse. Štai pavyzdys: jei prireikė geriamojo vandens, tai 5 litrų pakuotė yra kur kas geresnis bei aplinką mažiau teršiantis pasirinkimas nei 5 vandens buteliai po litrą.

Vienas europietis per metus sunaudoja net apie 200 kg popieriaus. Jei tik paskaičiuosime, kiek Europoje gyvena žmonių, tai netruksime pastebėti, koks įspūdingas yra sunaudojamo popieriaus skaičius. Tačiau gera žinia ta, kad jo galime nemažai ir sutaupyti: jei tik leidžia galimybės, rinkitės spausdinimą ant abiejų popieriaus lapo pusių, o vietoje popierinių užrašinių naudokimės užrašinėmis, esančiomis kompiuteriuose ar išmaniuosiuose telefonuose.

Taigi, kaip matyti, yra daugybė būdų, kaip galima mažinti aplinkos taršą – nuo dažnesnio naudojimosi dviračiu iki saulės elektrinės įrengimo. O svarbiausia, kad šiuos sprendimus įgyvendinti yra labai paprasta.

.

.

Užsakymo Nr. 220928

Rašyti komentarą