Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Mykolinės Žemaičių Naumiestyje – kaip viskas atrodė iš tikrųjų

Publikuota: 2022 rugsėjo 27 Kategorija: Nuo'monės

www.silute.lt nuotr.www.silute.lt nuotr.

Skaitytojų laiškas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

„Sveiki, norisi pasidalinti apie savaitgalį praėjusios Mykolinių ir rajono ūkininkų šventės Žemaičių Naumiestyje detales.

Palyginus su tuo, kad pernai šventė buvo atšaukta, tai po tokios pertraukos viskas galėjo atrodyti kur kas trankiau ir įspūdingiau. Žinoma, tai nereiškia, kad buvo baisu. Oras, kaip įprasta, gražus, o ir susirinkusiųjų buvo tikrai nemažai, pasistatyti mašiną vietos reikėjo dairytis kuo toliau. Skonio reikalas dėl muzikinės dalies šventėje, visur visko reikia, buvo ir įdomesnių pasirodymų, linksmai nusiteikusių šokėjų… Deja, jau keletą metų Mykolinių programos sudėliojimas atrodo kvailai – po visų sveikinimų ir apdovanojimų publikai norisi spartesnio judesio, visgi nebe vasara – vėsus rudenio vakaras… Tačiau scenoje dar būtinai reikia kokiai nors kaimiškai kapelijai užsibūti, kas tikrai didelę dalį žmonių išsklaido, pasidaro nuobodu ir nebeįdomu laukti dar kažkokios ten grupės, kuri prieš keletą metų taip pat buvusi. Ir čia tikrai nėra jokia antipatija programos dalyviams, čia organizatorių pasirinkimai keisti. O gražių pavyzdžių toli ieškoti nereikia – dažnai daug galingiau pasiruošia kaimyniniai miesteliai ar net kaimeliai. Pats didžiausias pavyzdys – tokios Mykolinės, kurios vykdavo prieš gerą dešimtmetį ar seniau, dabar atvykus nebėra tokio ypatingo efekto, nėra kulminacijos…

Taip pat kitą dieną į šv. Arkangelo Mykolo atlaidus Ž. Naumiesčio klebonas kvietė susirinkti visus be išimties. Deja, teko ir jam nusivilti, nepamatė nei susirinkusių mokytojų, nei seniūno, o rasti vyrų, galinčių padėti procesijoje aplink bažnyčią, tapo labai sunki užduotis. Ir juokingai, ir kvailai atrodo vyrukas, kaip ir zakristijonas, bėgiojantis pirmyn atgal per visas šv. Mišias ir einantis prašyti mažos mergaitės pagalbos, kad paneštų vėliavos kotą! Mergaitė net susigraudino po tokių prašymų, o susirinkę parapijiečiai ir svečiai tik šypsosi ir trauko pečiais nuo tokio vaizdo. Pasirodo, tos šventos valandos metu, Naumiesčio seniūnas su visais kitais darbininkais tvarko Žaliakalnį po vakarykštės dalies! Iš kur bus tos talkos procesijoje, kai talka vyksta kitapus tvoros su grėbliais, traktoriais ir karučiais. Ar apie tai vadinasi tikroji šventė ? Visiškas išsisėmimas – nei dvasinio pakilimo, nei didelio įkvėpimo naujai savaitei nerasta. Išties gražus miestelis, sutvarkyta aplinka, bet iš pirmo žvilgsnio, šventėms, atlaidams lieka tik greitai, pigiai atliekami ir tarsi antrarūšiai dalykai. Nebent čia dar gyvas „kovido“ palikimas, tikslas išsklaidyti žmones ar infliacijos paveiktas šventės biudžetas, vargu. Ne visada tikroji priežastis slypi piniguose. Tad jeigu dar bendruomenė ir organizatoriai atsibus, tikėkimės, tokios pigienos nebepamatyti. O ir rajono meras ragino seniūną kitiems metams ruoštis stipriau.

Pagarbiai
Šventės svečiai“

7 skaitytojų komentarai
Skaitytojas 2022 rugsėjo 29d., 07:1878.57.219.116

Tokios seniūno, kaip Ž. Naumiesčio, reikia tik pavydėti!

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 15

Atsakyti

Skaitytoja 2022 rugsėjo 30d., 07:1284.15.184.240
Tai pasiimkit… :) Gražiai sutvarkė Žaliakalnį, mes pasiilgę J. Budrecko – mielo, paprasto, šeimininkiško, žmogiško, suprantančio, atjaučiančio, paguodžiančio, prižiūrinčios, bet nekandančio. Tai va…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 3

Atsakyti

Vitalija 2022 rugsėjo 30d., 17:3584.15.189.42

Jei taip gerai viską ismanote apie renginių organizavimą ir jų tradicijas, tai kodėl neišdrįstate pasirašyti savo vardo ????, kitą šventę organizuojant pasikviestų ir jus ????. Aš matau tik vieną minusą, kad partijų atstovai gavo vietas pagrindinėje aikštėje, bendruomenės atstovai su savo gaminta produkcija buvo nustumti į šoną ????

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Aldutė 2022 rugsėjo 30d., 17:4278.57.61.64

O nuo kada bažnyčios lankymas privalomas pasidarė? Jūsų samprotavimai primena laikus, kai dalyvauti renginiuose privalėjom…pagal mane, tai Mykolinės šventė skirta susieiti, pasibūti, pabendrauti ir pasidžiaugti, svečius pavaišinti. Visokių mandrysčių galit važiuoti pasižiūrėti į koncertų sales.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 3

Atsakyti

Dainius 2022 rugsėjo 30d., 19:1583.189.200.180

Kažkoks negatyvus pensininkas parašė straipsnį. Šventė graži manau daug kam patiko. Kam nepatiko sėdekit namie, teliką geriau žiūrėkit!!!

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Vitalina 2022 spalio 1d., 07:5284.15.180.70

Labai gaila, kad ir atlaiduose protingų nerasta…
Pasigedome mergaičių procesijos metu, silpnas bažnyčios choras, ilgas ir nuobodus pamokslas neužvedė ir nesijautė atlaidų dvasia. Šventė kaip po karo – net ,,bagamazų” su saldainiukais ir paveiksliukais nebėra. Nu ,,įdomiai įdomiai” Naumiesty pavarė ????????

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 2

Atsakyti

Kilniems tikslams 2022 spalio 4d., 11:4484.15.187.155

Kai tiek daug palapinių, tai trūksta palapinės su kraujo donorystės užrašu.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą